Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Tammelan uuden Paltsun työt jatkuvat talvenkin yli – "Huonoin talvi on se, että..."

Tamperelainen kävi katsomassa, mitä stadiontyömaalla on jo tehty ja mitä on seuraavaksi vuorossa.

Kaudeksi 2024 käyttöön tuleva Tammelan uusi jalkapallostadion näyttää jo ulkoa ja sisältä urheiluareenalta. Kentällä seistessä hahmottaa, millaiset ovat noin 8 000 henkeä vetävät katsomot sekä asuintalot pitkien sivujen yhteydessä.

Työmaata katsellessa tajuaa, että Tammelan stadion on ollut ja on jatkossakin tiiviisti rakennetulla alueella. Ympärillä ei ole hirveästi tilaa.

– Se vaatii huolellista työn ja logistiikan suunnittelemista, yhteydenpitoa muun muassa Tammelan kouluun ja naapuriasuintaloihin sekä jatkuvaa töiden yhteensovittamista, koska työmaa-alueella on kaksi rakennuttajaa, Pohjola Rakennuksen projektipäällikkö Lauri Piiroinen sanoo.

Tammelan uusi stadion toteutetaan allianssimallilla, jonka kumppaneina ovat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit, Pohjola Rakennus ja YIT.

Pohjola Rakennus rakentaa stadionin ja Salhojankadun puolelle tulevat kolme asuinkerrostaloa.

YIT toteuttaa Kalevan puistotien puoleiset kolme asuinkerrostaloa ja stadionin kellaritasoon sijoittuvat kauppakeskus-, pysäköinti- ja aputilat. Liiketiloihin tulee muun muassa suuri K-ruokakauppa sekä Pancho Villa -ravintola. Pysäköintitiloista vastaa Aimo Park.

Jalkapallokentän pohjan eli parkkihallin katon vesieristystyöt saatiin tehtyä kesän ja syksyn aikana.

Betonielementit on asennettu pohjois- ja itäkatsomoissa, länsikatsomossa on menossa neljännen kerroksen elementtiasennukset. Viimeiset paikallavalutyöt ovat eteläpäädyn betonirakenteet, jotka ovat parhaillaan työn alla.

Itäkatsomon vesikaton teräsrakenteista on valmiina kolmeneljäsosaa. Kun itäkatsomon viimeinen kattolohko on valmis, alkaa etelälohkon kaapeleiden asentaminen.

Päätykatsomoiden katoista tulee riippusiltamaisia rakenteita. Myös itäkatsomossa on ripustettu katto. Länsipuolen kattorakenne on perinteisempää mallia eli on tuettu pilareilla alhaalta asti.

Pohjoiskatsomo on jo siinä tilassa, että sen seuraava työvaihe on päätylasiseinän asentaminen.

Länsikatsomoon tulee koko sivun leveydeltä ravintolatilaa, josta näkee lasin läpi kentälle. Sen yläpuolelle rakennetaan muun muassa vip-aitiot.

Joukkueiden tilat tulevat länsikatsomon alle. Sinne rakennetaan kaksi niin sanottua edustuspukuhuonetta oheistiloineen sekä kymmenen pienempää pukuhuonetta, joita voi tarvittaessa yhdistellä. Joukkueet tulevat kentälle länsikatsomon pelaajatunnelista keskiviivan kohdalta.

Tammelan uuden stadionin värimaailma on harmaa eri sävyissään. Esimerkiksi katsomopenkkien, joiden hankinta on käynnissä, väreihin kuuluvat valkoinen, vaaleanharmaa ja tummanharmaa.

Projektipäällikkö Piiroinen toivoo tulevan talven olevan vähäluminen ja lämpötilan hitusen pakkasella.

– Huonoin talvi on se, että sataa ja lämpötila menee edestakaisin nollan molemmin puolin ja lumi vuoron perään sulaa ja jäätyy, Piiroinen toteaa.