Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere-talossa on konsertti, jossa soitetaan jäteastiaa, pyörän kelloa ja putkenpätkiä

Trash Recycled -konsertti kierrätysmateriaalista valmistettuine soittimineen ja taideteoksineen inspiroi perheen yhteiseen tekemiseen. Konsertti yhdistää klassisen musiikin, kuvataiteen ja kierrätysteemat Tampere-talossa 2. marraskuuta kello 18.

Tampere Filharmonian solistivieraat – tanskalainen Trash-ryhmä Hamilton & Mikkelsen – tuovat konserttilavalle joukon lyömäsoittimia, joita siellä ei yleensä nähdä. Kaksikon idea on, että kaikkea voi soittaa mistä vain ääni lähtee: jäteastiaa, pyörän kelloa ja putkenpätkistä kasattua instrumenttia.

– Trash-ryhmän luova soitinten käyttö avaa silmät ja korvat sille, miten ympäristössä on koko ajan rytmejä, joiden päälle voi ryhtyä tekemään musiikkia, kertoo konsertin kapellimestari Maria Itkonen tiedotteessa.

Trash-konsertti vie yleisön matkalle, joka on täynnä musiikkia, rytmejä ja hauskoja tarinoita. Puhuttua kieltä ei tarvita, sillä vuoropuhelu yleisön ja orkesterin kanssa hoituu musiikin ja pantomiimin avulla.

– Konsertin musiikki on osuvasti valittu, mukana on monenlaisia tuttuja ja tarttuvia sävelmiä klassisen musiikin perusohjelmistosta. Myös yleisö pääsee taputtamaan rytmejä, ja voin kuvitella, että konsertin jälkeen moni lähtee kotiin rakentelemaan lyömäsoittimia, Itkonen sanoo.

Konsertin yhteyteen Tampere-taloon rakentuu Taidekuja, joka on kierrätysmateriaaleista tehty näyttely. Kujan läpi voi kävellä ja samalla poimia ideoita omia askarteluja varten. Taidekujan rakentaa BCensemble eli tamperelainen kierrätystaiteilijapariskunta Milla ja Petri Neuvonen.