Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kiroileva rollaattorimummo näyttelee kesäteatterissa – Jouko Turkka lähetti 1980-luvulla Teatterikorkeakoulusta kotiin kasvamaan: "Nyt näin 58-vuotiaana olen varmaan kasvanut tarpeeksi"

Stand up -koomikko Anitta Ahonen nähdään ensi kesänä näyttelemässä klassikkokomediassa Loma Viikinsaaren kesäteatterissa Tampereella.

Ahonen on yksi Suomen suosituimmista stand up koomikoista, jonka kiroileva rollaatorimummo nousi supersuosituksi TikTokissa viime talvena.

– Tuntuu hienolta ja jännittävältä, vähän sellainen saariston lapset meininki. Näyttelen ensimmäistä kertaa kesäteatterissa, kertoo Ahonen Viikinsaaren kesäteatterin tiedotteessa.

– Nuorena halusin näyttelijäksi ja hainkin teatterikouluun, jossa Jouko Turkka kertoi, että “sulla on hyvä huumorintaju, oot lapsellinen ja mene kotiis kasvamaan!” No, nyt näin 58-vuotiaana olen varmaan kasvanut tarpeeksi ja voin olla näytteliä ilman jiitä, Ahonen päättelee.

Kuten moni muukin niin myös Ahonen muistaa Loma-elokuvan nuoruudestaan.

– Loma oli ikoninen elokuva ja se herättää nostalgisia ja koskettavia fiiliksiä, ja se on tunnistettava suomalainen tarina.

Anitta Ahosen lisäksi muissa rooleissa nähdään muun muassa Miika Laakso, Annu Valonen, Jarkko Tiainen ja Elina Saarela.

Ensi-ilta on keskiviikkona 14.6.2023.

Risto Jarvan klassikkokomedia Loma kertoo Innsbruckiin talviolympialaisiin matkalla olevasta säntillisestä pankkivirkailijasta Aimo Niemestä, joka vahingossa päätyy hiihtovarusteineen aurinkomatkalle. Lämminhenkinen esitys vie hullunkuriselle matkalle 70-luvun hengessä musiikin saattelemana.

Ohjaajana on Ola Tuominen.