Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP Tampere paransi tulostaan – "Pirkanmaalaiset kotitaloudet ovat jatkaneet myös aktiivisesti säännöllistä säästämistä ja sijoittamista"

OP Tampereen kasvu jatkui talouden epävarmuudesta huolimatta, kertovat tämän vuoden kolmannen kvartaalin tulostiedot.

OP Tampereen liikevoitto oli tammi-syyskuussa 30,4 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmmin oli 28,3 miljoonaa.

– Vahvana ja vakavaraisena pankkina pystymme tukemaan Tampereen seudun elinvoimaisuutta, hyvinvointia ja vetovoimaisuutta. Tammi-syyskuun tuloksemme on erittäin vahva, vaikka epävarmuus on lisääntynyt Venäjän hyökkäyssodan johdosta. Pirkanmaalaiset kotitaloudet ovat jatkaneet myös aktiivisesti säännöllistä säästämistä ja sijoittamista, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen tiedotteessa.

Rahoitustoiminta oli syyskuun lopussa 4 495 miljoonaa euroa ja kasvoi vuodessa 5,5 prosenttia. Yhteensä uusia luottoja nostettiin 743,6 miljoonaa euroa eli 4,6 prosenttia enemmän vuoden takaiseen verrattuna. Uusia asuntoluottoja nostettiin 3,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntoluottokanta kasvoi vuodessa 112 miljoonaa euroa eli 4,5 prosenttia.

– Asiakkaiden kiinnostus hallita asumiskustannusten nousua näkyi eritoten uusien asuntoluottojen korkosuojausasteen kasvuna. Syyskuun lopussa kaikista OP Tampereen uusista asuntoluotoista 47 prosenttia on suojattu korkojen nousulta ja asuntolainojen viitekorkona käytetyin oli 12 kuukauden euribor. kertoo OP Tampereen henkilöasiakkaista vastaava liiketoimintajohtaja Kirsi Välimäki tiedotteessa.

OP Tampere on edelleen vahvistanut asemaansa varallisuudenhoidon toimijana alueellaan. Asiakasvarat ovat kasvaneet vuodessa 39 miljoonaa euroa, 5,6 miljardiin euroon. Talletukset kasvoivat vuodessa 129 miljoonaa euroa eli 3,7 prosenttia 3 585 miljoonaan euroon. Erityisesti rahastosijoitukset ovat kasvaneet positiivisesti 2,4 prosenttia markkina-arvojen muutokset huomioiden.

– Tämän vuoden laskumarkkinassa on ollut rohkaisevaa huomata, että sijoittajat ovat oppineet toimimaan entistä pitkäjännitteisemmin. Hätäisiltä sijoitusten myynneiltä on vältytty, ja sijoituksia on lisätty laskevin hinnoin säännöllisesti, esimerkiksi kuukausittain. Tästäkin laskumarkkinasta voittajina selviävät tavoitteellisesti sijoittavat ja säästävät, jotka toimivat tiukasti omaa sijoitussuunnitelmaansa noudattaen ja säännöllisesti sijoituksia lisäten, kommentoi OP Tampereen varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Jani Eenola tiedotteessa.

Yritys- ja yhteisöluottokanta on kasvanut vuodessa 8,8 prosenttia eli 117 miljoonaa euroa. Kasvua on pääosin ylläpitänyt asuntotuotanto ja taloyhtiöiden peruskorjauslainat, joiden luottokannan kasvu on vuodessa 11,5 prosenttia.

OP Ryhmä korottaa vuodelta 2023 kertyviä OP-bonuksia omistaja-asiakkailleen 30 prosentilla, mikä tarkoittaa arviolta yli 60 miljoonan euron lisäbonusta omistaja-asiakkaille. OP Tampereen omistaja-asiakkaille lisäbonusten arvo tullee olemaan yli 3 miljoonaa euroa.