Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on varmaa: 30 km/h tulee Kämmenniemeen – Myös muita liikenteenrauhoittamistoimia tulossa

Ajoneuvojen aluenopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa laajenee Kämmenniemeen.

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi on hyväksynyt asiaa koskevan suunnitelman. Aiemman päätöksen mukaan asuinalueiden muutokset tehdään asuinaluekohtaisten suunnitelmien perusteella.

Suunnitelman mukaan aluenopeusrajoitus 40 km/h muuttuu aluenopeusrajoitukseen 30 km/h:ksi.

Nopeusrajoituksen tueksi on esitetty liikenteenrauhoittamistoimenpiteitä, joita voivat olla muun muassa ajoratamerkinnät ja heräteraidat 30 km/h sisääntulokohtiin, suojateiden havaittavuuden parantaminen tehostetulla valaistuksella ja/tai herätevarsien lisääminen suojatiemerkkeihin, ajoradan sivusiirtymät, pyöräilyn paikan tarkistaminen, kavennukset tai korotettu liittymäalue tai suojatie.

Vuonna 2023 toteutetaan liikennemerkkimuutokset ja kevyemmät rauhoittamistoimenpiteet. Nopeusrajoitusmuutoksen vaikutuksia seurataan ja seurantojen perusteella toteutetaan mahdollisuuksien mukaan lisärauhoittamistoimenpiteitä.

Aluerajoitusmuutokset tehdään alueittain perustuen liikennevirtoihin ja aluekohtaiset päätösesitykset tuodaan aina erikseen lautakunnan päätettäviksi.

Suunnitelmaehdotuksesta oli mahdollisuus antaa sähköisessä karttakyselyssä palautetta keväällä 2022. Kyselyyn vastasi 70 ihmistä, joista puolet ilmoitti asuvansa alueella.

Turvattomiksi koettuja paikkoja esitettiin kartalle hieman yli 90 kappaletta. Turvattomaksi koettujen paikkojen syissä mainittiin useimmiten suuren ajonopeudet ja vilkas liikenne, sekä näkemäesteet ja jalankulku- ja pyöräväylän puuttuminen.