Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoi ravintoloita tehostetusti Pirkanmaalla – Näitä puutteita poliisi havaitsi

Sisä-Suomen poliisi valvoi Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueen ravintoloita perjantaina ja lauantaina 21.–22. lokakuuta Valvontaa tehtiin yhteistoiminnassa aluehallintoviraston edustajien kanssa ja se toteutettiin osana Poliisihallituksen ohjeistamaa valtakunnallista anniskeluvalvontajaksoa.

Valvonnan erityisenä kohteena olivat päihtyneille ja alaikäisille anniskelu, anniskelupaikan asiakasmäärän ylitykset sekä anniskelupaikan järjestyksenvalvonta.

Lisäksi poliisi kiinnitti valvonnassaan huomiota ravintolatoiminnan vaikutuksiin anniskelupaikan edustalla ja sen välittömässä läheisyydessä.

– Valvontaviikonlopun aikana poliisi kävi läpi yhdessä aluehallintoviraston alkoholitarkastajien kanssa poliisilaitoksen alueella yhteensä noin 50 anniskeluravintolaa. Poliisin näkökulmasta ravintoloilla oli pääosin asiat kunnossa eikä esimerkiksi alaikäisille anniskelua havaittu. Havaitut puutteet liittyivät lähinnä vastaavien henkilöiden nimeämisiin ja järjestyksenvalvojakorttien mukana pitämiseen, toteaa komisario Jani Mäkilä tiedotteessa.