Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valoviikkojen avajaiset ovat pian – Tässä on viikkojen ohjelma, jossa valaistuja kohteita on eri puolilla Tamperetta

Valoviikot-tapahtumakokonaisuuden avajaisia vietetään 28. lokakuuta kello 19.00–19.30 Koskipuistossa.

Valoviikot avaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Tapahtumassa kuullaan kaikkien tuntemia musiikkikappaleita Osmo Ikosen sekä tunnetun yllätysesiintyjän esittäminä. Mukana myös Ukulele Jarmo Julkunen ja Tampereen ukuleleorkesteri. Tilaisuuden juontaa toimittaja Milla Madetoja.

Tapahtuma huipentuu Tanssivat vedet -teokseen, jossa valaistut vesisuihkut tanssivat Tammerkoskessa musiikin tahdissa. Tapahtuman äänentoisto on suunnattu vain Koskipuistoon, joten katsomispaikkana toimii Koskipuisto.

Tanssivat vedet -teosta voi käydä ihastelemassa Koskipuiston rannalla yhteensä kymmenenä iltana 28.10.–6.11. kello 19.00, 20.00 ja 21.00. Tanssivien vesien teemana on rauha, rakkaus, toivo ja solidaarisuus. Teoksesta voi nauttia joka päivä eri kappaleiden tahdissa. Teos kestää noin 7–10 minuuttia.

Valoviikoilla Hämeenkatu koristellaan näyttävillä led-valoverhoilla, jotka valaisevat Hämeenkatua aina Rautatienkadulta Hämeenpuistoon saakka. Aleksis Kiven katu valaistaan lyhtypylväisiin kiinnitetyillä valokoristeilla ja -ketjuilla ja keskustorin julkisivuja koristetaan jouluisilla projisoinneilla.

Valoketjuja voi ihastella myös Hämeenpuistossa. Konsulinsaaressa ohikulkijoita ilahduttavat tutut valohevoset. Kuninkaankadun pohjoispäätä valaisee valoverho ja pohjoispäästä aina Tallipihalle saakka katuja koristavat valopallot. Palloja pääsee ihailemaan myös Milavidassa, Laikunlavalla ja Yliopistonkadulla.

Tammelantoria valaisevat pylväisiin kiinnitetyt pöllö- ja tammenlehti-aiheiset kuviot. Hiedanrannassa kulkevat voivat ihastella valokuvioin ja värivaloin koristeltua pajaa, möljää ja Hiedanrannan kartanoa. Lisäksi Hiedanrannassa on esillä Energiakilpailun voittotyö. Hatanpään valtatietä reunustaa värikkäät valokoristeet. Hervannassa Lindforsinkadun pylväät on koristeltu valokuvioin.

Valoviikkojen kohokohta on Keskustorin ja Hämeenpuiston väliin sijoittuva perinteinen Valogalleria, joka esittelee tällä kertaa Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia Muumit ja talven taika -näyttelyssään 28.10.2022–12.3.2023. Näyttely perustuu vuonna 1957 valmistuneeseen Taikatalvi-romaaniin. Siinä 14 kuvitusta ja yksi animaatio tuovat iki-ihanat muumihahmot seikkailemaan valoteoksina rakennusten seinille Keskustorin ja Hämeenpuiston kortteleihin. Näyttely on Tampereen taidemuseon tuottama ja se juhlistaa Muumimuseon 5-vuotista taivalta.

Muumimuseo järjestää näyttelyyn maksuttomia, opastettuja koko perheen kävelykierroksia. Kierroksia on torstaisin tämän vuoden puolella 3.11., 24.11. ja 29.12. sekä ensi vuonna 5.1. ja 26.1. Matkaan lähdetään aina kello 18 Hallituskadun ja Näsilinnankadun kulmasta ja kierros päättyy Puutarhakadulle kaupungin virastotalon nurkille noin kello 19.

Valoviikot päättyvät loppiaiseen eli 8.1.2023 pois lukien Valogalleria, joka jatkaa 12.3.2023 saakka.