Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoilureitit ja nuotiopaikat päätyivät karttapalveluun – "Vielä vuoden 2017 alussa näitä virallisia kaupungin retkeilytulipaikkoja ei ollut laisinkaa..."

Tampere on lisännyt viime vuosina nuotiopaikkojen määrää järjestelmällisesti.

Tampereen kaupunkiseudun kuntien yhteinen karttapalvelu on lanseerattu. Sivuston kartassa näkyvät kahdeksan kunnan ulkoilureitit, nuotiopaikat, nähtävyydet ja Nyssepysäkit.

Ekokumppanit Oy:n retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelän mukaan tavoitteena on ollut saada koottua kaupunkiseudun reitit ja kohteet yhteen paikkaan: aiemmin tiedot ovat olleet hajallaan eri verkkopalveluissa.

Ulkoilutampereenseutu.fi-sivuston lisäksi tänä syksynä julkaistiin Ekokumppaneiden retkeilypalvelusivusto, jossa esitellään tarkemmin Tampereen retkeilykohteita.

– Tavoitteena on, että ihmiset löytäisivät palvelun helposti myös digitaalisesti ympäristöstä.

Tampereelle on tänä vuonna tehty myös uusia nuotiopaikkoja. Tämän vuoden listalla uusia tulipaikkoja on viisi. Osa niistä on jo valmiina. Yksi sijaitsee Teiskon Maisansalossa ja toinen Reuharinniemessä. Kaksi nuotiopaikkaa on tehty erityisesti veneilijöitä ajatellen. Toinen niistä sijaitsee Näsijärven keskellä Pallosaaressa ja toinen Keissaaressa. Tällä hetkellä rakennetaan myös uutta tulipaikkaa Vuoreksen kupeeseen Särkijärven rantaan. Uusille nuotiopaikoille toimitetaan polttopuita talvella 2023, joten omat puut pitää toistaiseksi ottaa mukaan. Tulipaikkoja on Tampereella kaikkiaan 24.

– Vielä vuoden 2017 alussa näitä virallisia kaupungin retkeilytulipaikkoja ei ollut laisinkaan, Mäkelä kertoo.

Ensimmäiset kaupungin tulipaikat valmistuivat vuoden 2017 lopussa ja sen jälkeen niitä on lisätty suunnitelmallisesti.

Mäkelän mukaan taustalla on paitsi retkeilypaineen kasvu, myös laittomien tulipaikkojen runsas määrä kaupungin mailla.

– Esimerkiksi Pallosaari ja Keissaari ovat molemmat pieniä saaria, mutta molemmista löytyi yli kymmenen laitonta tulipaikkaa, Mäkelä kertoo.

– Tämä on yksi syy, miksi kaupunki on halunnut virallisia paikkoja. Tulia tehdään kuitenkin, niin tehdään sitten vähän paremmin ja paloturvallisemmin.

Tavoitteena on myös saattaa ihmisiä luontoon.

– Viime vuosina on paljon tullut tutkimuksia luonnon hyvinvointivaikutuksista. Tässä mahdollistetaan luontoakin helpommin saavutettavaksi.