Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuuluisa kohujuristi sai oikeudenkäyntiluvat takaisin – ei silti kelpaa asianajajaksi

Oikeusministeriön oikeudenkäyntiavustajalautakunta on palauttanut varatuomari Heikki Lampelalle oikeudenkäyntiluvat. Asiasta kerrotaan Lampelan asianajotoimiston tiedotteessa.

Lampela erotettiin Asianajajaliitosta alkuvuodesta 2018. Perusteena oli parisuhderiitaan liittynyt ja Helsingin hovioikeuden antama pahoinpitelytuomio.

Oikeuden mukaan Lampela repi ja kuristi silloista naisystäväänsä sekä uhkasi tätä veitsellä vapaa-ajan asunnollaan Espoossa vuoden 2015 toukokuussa. Lampelan saama tuomio oli 80 päivää ehdollista vankeutta.

Lampela suoritti asianajajatutkinnon uudelleen, mutta silti Asianajajaliitto ei hyväksynyt häntä jäsenekseen.

Asianajajaliiton jäseneksi hyväksyttävän on oltava rehelliseksi tunnettu sekä muilta ominaisuuksiltaan ja elämäntavoiltaan sopiva harjoittamaan asianajajan tointa.

Lampela on yksi Suomen kuuluisimmista juristeista, joka on edustanut oikeudessa muun muassa Tony Halmetta, Ilja Janitskinia, professori Kari S. Tikan tappajaa, moottoripyöräkerho Bandidos MC:n johtajaa, suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevalaa ja Bodominjärven murhien uhrien omaisia.