Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käänne: Tampereen kaupungin lukioihin ei tulekaan alinta keskiarvorajaa – Paikkoja vuonna 2023 yli 1200

Tampereen kaupungin lukioissa ei oteta käyttöön alinta keskiarvorajaa.

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle esitettiin päätettäväksi, että kaupungin lukioissa otettaisiin käyttöön alin hyväksytty keskiarvoraja 7,0 vuodesta 2023 lähtien.

Lautakunta kuitenkin päätti äänin 7–4 hyväksyä asian käsittelyn aikana tehdyn muutosesityksen. Sen mukaan kaupungin lukioihin ei aseteta alinta hyväksyttyä keskiarvorajaa.

Alimman hyväksytyn keskiarvon rajaamisella pyrittiin varmistamaan, että hakijalla on riittävä osaaminen, jotta hän voi suorittaa lukiokoulutukseen kuuluvat opinnot. Esityksen mukaan keskiarvoraja olisi tarkoituksenmukaista asettaa, koska aloituspaikkojen määrää on vuonna 2022 lisätty. Tampereen kaupungin lukioille ei ollut vuonna 2022 yhteisvalinnassa määritelty alinta hyväksyttyä keskiarvorajaa.

Tampereen kaupungin lukioihin tulee kevään 2023 yhteishaussa haettavaksi kaikkiaan 1245 aloituspaikkaa. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan pitää aloituspaikkojen määrän viime kevään tasolla.

Tampereen kaupunki lisäsi lukioihinsa merkittävästi uusia aloituspaikkoja kevään 2022 yhteishaussa, koska suuren hakijamäärän vuoksi sisäänpääsyyn tarvittava keskiarvo oli jo noussut korkealle. Keväällä 2022 kaupungin lukioihin oli kaikkiaan 1326 ensisijaista hakijaa (1,07 hakijaa/aloituspaikka).

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti nyt, että kaupungin lukioiden aloituspaikkojen määrä on myös vuonna 2023 perusteltua pitää vuoden 2022 tasolla, pieniä lukiokohtaisia tarkistuksia lukuunottamatta.

Päätöksessä on otettu huomioon Tampereen kaupungin lukioiden aloituspaikkojen korkea täyttöaste syksyllä 2022 ja 16-vuotiaiden ikäluokan kasvu vuonna 2023. Vuonna 2023 peruskoulunsa päättävän ikäluokan koko kasvaa Tampereella noin 40 oppilaalla viime kevääseen verrattuna.

Syksyllä 2022 lukio-opintonsa aloitti kaupungin lukioissa kaikkiaan 1214 nuorta ja ensimmäisen vuoden täyttöaste oli 97,5 prosenttia.

Tampereen kaupungin lukioita ovat Hatanpään lukio, Sammon keskuslukio, Tammerkosken lukio, Tampereen aikuislukio, Tampereen klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio ja Tampereen teknillinen lukio