Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Emma Jokiaho saavutti nyrkkeilyn EM-mitalin – Kirkkaimman jahti jatkuu perjantaina

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijä Emma Jokiaho varmisti Suomen ensimmäisen mitalin EM-kehässä Montenegrossa.

Jokiaho sai sarjan 52 kiloa avauskierrokselle vapaa-arvan ja kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Unkarin Hanna Lakotarin.

Unkarilainen vei avauserän nimiinsä 3-2, mutta Jokiaho lisäsi kierroksia toiseen erään ja käänsi ottelun itselleen voittaen erän 4-1. Takakäden suoralla näyttäviä osumia iskenyt tamperelainen iski päättäväisesti myös viimeisessä erässä ja löi unkarilaisen luvunlaskuun. Jokiaho voitti ottelun 4-0 tuloksella ja eteni EM-kilpailujen välieriin.

Otteluvoitolla Jokiaho varmisti Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin kilpailuissa. Samalla hänestä tuli Tampereen Voimailuseuran viides urheilija, joka saavuttaa aikuisten Euroopan mestaruustason mitalin. Aikaisemmat mitalistit ovat Juha Ruokola, Maarit Teuronen, Mira Potkonen ja Elina Gustafsson.

Jokiahon ottelut jatkuvat perjantaina, kun hän kohtaa Bulgarian kokeneen Venelina Poptolevan semifinaalissa. Bulgarialainen on voittanut nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2013 ja sittemmin edustanut Bulgariaa kansainvälisissä kilpailuissa aikuisten sarjassa.