Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset voimaan Pirkanmaalla – Maakunnassa kaksi uutta osuutta, joille jää kiinteä satasen rajoitus

Pirkanmaalla siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin pääasiassa 26. lokakuuta, samaan aikaan kuin suurimmassa osassa muutakin Suomea. Talviajan alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään haastavien olosuhteiden vaikutusta onnettomuusriskiin.

Merkit vaihdetaan 28. lokakuuta mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tieosuuksilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h.

Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Talven aikana Pirkanmaalla tulee käyttöön kaksi uutta tieosuutta, joille jätetään talvikaudeksi kiinteä 100 km/h nopeusrajoitus. Valtatien 3 uusi linjaus, Hämeenkyrönväylä, on noin 10 kilometriä pitkä nelikaistainen keskikaiteellinen valtatieosuus, jossa on kolme uutta eritasoliittymää.

Valtatiellä 9 on puolestaan käynnissä Oriveden eritasoliittymän keskikaiteellisen ohituskaistan rakentaminen. Sen 100 km/h nopeusrajoitus tullaan jättämään ohituskaistan suuntaan.

Kantatiellä 58 Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 km:iin/h noin neljän kilometrin osuudella. Jaksolla on jalankulku- ja pyöräilyväylä.