Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Sepi Kumpulainen tulee Yo-talolle elämänsä vedossa – "Olen odottanut kauan, että Sepi saa uudistua oikein kunnolla"

Sisukas, omaleimainen artisti on pitkän uran jälkeen elämänsä vedossa.

Sepi Kumpulainen ei luovuta.

Kolmenkymmenen vuoden takainen lama-Suomen viihdyttäjä ei ole koskaan lopettanut, vaikka Sepin suurin kansansuosio pyyhkäisi valtakunnan yli nopeasti ja kiihkeästi.

Armottoman menon lanseerauksen jälkeen Kumpulainen on ehtinyt olla muun muassa diskon tahtiin Elvis-asussa joraava EuroSepi, Erikoismiehet-yhtyeen kanssa levyttävä artisti ja manageri Mika Katajan kanssa maata Mersulla kiertävä keskiolutpubien sankari.

Nyt Sepi Kumpulainen on jälleen löytänyt ympärilleen yhtyeen. Sen nimi on ytimekäs Band, joka julkaisi juuri levyn Hyväntahtoinen lähettiläs.

Haluan kehittää itseäni lauluntekijänä.

– Maestro maalasi isolla räiskyvällä pensselillä ideoita taivaalle. Sen, mitä haluaa sanoa ja miltä sen pitää kuulostaa. Mä siinä sitten rinnalla parhaani mukaan autoin nivomaan halutut asiat säveliksi ja lopulta albumiksi, Sepin nykyinen taustavoima, basisti Juha Saunala kertoo.

Kumpulainen ja Saunala ovat jo muutaman vuoden ajan kiertäneet Suomea duona. Nyt kokoonpano on siis kasvanut. Voimaa kokonaisuuteen antavat kitaristi Samuli Kivelä ja rumpali Aleksi Kinnunen, jotka tunnetaan myös nimellä Rotsi & Jyrä.

– Uuden albumin laulujen tyylilinja poikkeaa aika tavalla aikaisemmista, ainakin jos vertaa 1990-luvun lauluihin. Se on tarkoituskin, se on tarkoitushakuista ja määrätietoista toimintaa, ei sattumaa.

– Olen halunnut kehittää itseäni lauluntekijänä, laulajana ja sanoittajana tai ainakin joillain osa-alueilla saada kehitystä aikaan, Sepi pohtii nöyrästi.

Hyväntahtoinen lähettiläs on äärimmäisen miellyttävä kokonaisuus. Juureva, kevyt ja vaivattomasti rullaava kiekko kuvastaa kauniisti Kumpulaista. Levy on sepimäisen naivistinen ja ehdottoman aito, mutta samalla myös artistin historian viimeistellyin äänite.

Uusissa biiseissä soi Kumpulaisen menneisyys ja toivottavasti kultainen tulevaisuus, jollaisen mielellään soisi Suomen kirkasotsaisimmalle artistille.

Uutta ja vanhaa sepitystä kuuluu Yo-talon lavalta torstaina.

– Tuntuu tosi mukavalta ja innostuneelta lähteä pitkästä aikaa livekeikalle bändin kanssa. Olen odottanut kauan, että Sepi saa uudistua oikein kunnolla, maestro tunnustaa.

Sepi Kumpulainen Band Yo-talolla torstaina 20.10.