Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suositut bussikyydit luontokohteisiin jatkuvat syyslomalla – Ensi vuodelle suunnitellaan kyytien lisäämistä

Loppukesällä suursuosion saaneet Outdoor Express -luontobussikyydit jatkuvat syyslomaviikolla. Tällä kertaa kohteina ovat Seitsemisen kansallispuisto ja Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue.

Seitsemiseen ajetaan keskiviikkona 19. lokakuuta ja torstaina 20. lokakuuta. Kintulammille bussi kulkee 22.–23. lokakuuta.

Seitsemiseen ajetaan yksi menopaluukuljetus päivässä, Kintulammille kaksi edestakaista vuoroa lauantaina ja sunnuntaina.

– Elo-syyskuun ensimmäiset kokeilukyydit Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin olivat erittäin suosittuja. Halusimme nyt syyslomalla testata, miten palvelu sopii Kintulammin saavutettavuuden parantamiseen ja samalla miten syksyisempi ajankohta vielä innostaa ihmisiä liikkeelle, kertoo projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä tiedotteessa.

Outdoor Express -palvelu on osa Visit Tampereen, Suomen Itämeri-instituutin ja Tampereen yliopiston matkailun kestävän liikkumisen kokeiluja, jotka toteutetaan osana Sustainable Tourism Mobility -hanketta. Tavoitteena on luontokohteiden vähäpäästöisen ja tasa-arvoisemman saavutettavuuden parantaminen. Kintulammilla Kirkkokiven laavulle vie esteetön reitti ja Seitsemisessä bussi jatkaa Luontokeskukselta Saari-Soljasen esteettömälle luontopolulle asti.

– Olen itse testannut Outdoor Express -bussia useamman kerran ja palvelu on saanut paljon kiitosta asiakkailta, etenkin sujuvasta mahdollisuudesta päästä kansallispuistoihin ilman omaa autoa. Lisäksi on ollut hauska huomata, että mukana on ollut paljon ulkomaalaistaustaisia, kuten vaihto-opiskelijoita ja he ovat palvelusta innoissaan. Tämä antaa viitteitä siitä, että palvelu sopii myös kansainvälisille matkailijoille, jotka haluavat kokea Pirkanmaan ainutlaatuiset luontokohteet, arvioi kehityspäällikkö Johanna Leino Itämeri-instituutista tiedotteessa.

Hyvien kokemusten johdosta palvelulle suunnitellaan jo jatkoa ensi vuodeksi. Tavoitteena on pidentää liikennöintijaksoa touko-syyskuulle sekä mahdollisesti ottaa mukaan uusia kohteita.

– Jatkoa ajatellen saamme kokeilusta hyvää tietoa asiakaskysynnästä ja kehitystarpeista sekä samalla arvokasta oppia miten palvelua kannattaa jatkossa toteuttaa ja markkinoida entistä paremmin. Toivottavasti saamme hankkeen avulla vakiinnutettua palvelun osaksi Tampereen luontomatkailun tarjontaa ja monistettua mallia muuallekin, visioi kokeilujen toteutuksesta ja tulosten koonnista Tampereen yliopistolla vastaava tutkijatohtori Kirsikka Kaipainen tiedotteessa.