Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuorekseen tulossa kauan kaivattu latureitti – Suunnitelmat julkistettu

Vuoreksen Isokuusen uuden ulkoilu- ja latureitin suunnitelma on nähtävänä.

Noin 3,5 kilometrin pituinen reitti kiertää Vuoreksen Isokuusen alueen länsipuolelta. Reitin suunnittelussa on huomioitu alueen luontoarvot. Suunnitelma on nähtävänä 17.–30. lokakuuta verkossa www.tampere.fi/viheralueidensuunnittelu ja Vuoreksessa reitin lähtöpisteissä.

Ulkoilu- ja latureitin toinen lähtöpaikka sijaitsee ulkoilureitillä Vuoreksen puistokadun pohjoispäässä Särkijärven rannan ja sillan läheisyydessä. Reitti jatkuu Särkijärven läheisyydessä ja kiertää Vuoreksen Isokuusen asuinalueen länsipuolelta metsäalueella ja palaa Pirunpellon ja Vuoreksen liikuntapuiston kautta pallokentän kohdille Vuoreksen puistokadun tuntumaan - toiseen lähtöpaikkaan.

Ulkoilu- ja latureitin suunnittelijat ovat tavattavissa tiistaina 25. lokakuuta kello 15.30–17.30 reitin toisessa alkupisteessä Vuoreksen liikuntapuistossa.

Reitin suunnittelussa on hyödynnetty nykyisiä kulkureittejä, polkuja ja metsäteitä. Noin 6 metriä leveä reitti valaistaan. Reitin perustus tehdään mahdollisimman kevyesti poistamalla pintamaa ja pengertämällä latureitin pohja puhtaalla maa-aineksella. Pintaan tehdään ohut murskekerros, joka päällystetään kivituhkalla. Pehmeämmillä kohdilla voidaan pohjan kantavuutta parantaa kaadetuilla puilla.

Ulkoilu- ja latureitin sijainti on suunniteltu alueen asemakaavassa. Alueelta on laadittu luontoselvityksiä jo kaavan laadinnan yhteydessä. Reitin tarkempaa sijoittelua varten tehtiin vuonna 2021 luontoselvitys, jossa kartoitettiin liito-oravan, lepakon, ja lahokaviosammalen esiintymät, lehmusmetsiköt sekä avainbiotoopit.