Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kertun, 5, ja Heidin 7 vinkkiä kustannustehokkaaseen syyslomatekemiseen Tampereella – "Miehen kanssa mentäsiin ehkä lokkilounaalle..."

Mitä tehdä syyslomalla? Tamperelainen kysyi asiaa Tampere-seuran toiminnanjohtajan paikalta tänä vuonna eläköityneeltä Heidi Martikaiselta. Martikainen halusi nostaa syyslomatekemiseksi erityisesti ilmaisia tai lähes ilmaisia kohteita. Ensimmäisiin lomakohteisiin hän suuntaisi yhdessä 5-vuotiaan lapsenlapsensa Kerttu Kohon kanssa. Aikuisseurassa miehensä kanssa Martikainen hyödyntäisi todennäköisesti museokorttia, jonka hänen miehensä tapaa ostaa syntymäpäivälahjaksi.

– Arkipäiväisiä, matalan kynnyksen juttuja. Ei tarvitse pukeutua erityisen mutkikkaasti tai varata mitään ennakkoon, Martikainen perustelee valintoja.

1 Pääkirjasto Metson satukuuntelupiste

Metson lastenosastolla on satujen kuuntelupiste. Pisteellä on useita tuoleja ja kuulokkeita, joihin pyydetään satu kuunneltavaksi lastenosaston tiskiltä.

2 Aleksanterin kirkkopuisto

Metsosta Martikainen ja Koho suuntaisivat läheiseen Aleksanterin kirkkopuistoon, joka on Kertun suosikkeja. Syykin on selvä.

– Vaijerirata on kivoin siellä, Kerttu perustelee.

3 Pyynikin uimahalli

– Päädyimme yhteen maksulliseen, mikä on Pyynikin uimahalli, Martikainen sanoo.

Ei tarvitse pukeutua erityisen mutkikkaasti.

– Sinne mentäisiin siksi, kun minun lapsuudessani siellä oli Ilta Virtanen töissä uimavalvojana ja uimaopettajana. Hän oli aika tiukka täti.

4 Ilmaiset taidehuvit

Martikainen lähtisi miehensä kanssa Työväenmuseo Werstaan viime viikolla auenneeseen Ysäri-näyttelyyn.

– Sen jälkeen jäisimme ylipäätään pyörimään Finlaysonin alueelle, että mitä tuolla on ja auottaisiin ovia. Kiva ja kiinnostava paikka, joka muuttuu koko ajan.

Sen jälkeen pari suuntaisi Galleria Saskiaan.

5 Maksulliset taidemuseot

Tässä vaiheessa Martikainen ottaisi esiin museokortin ja menisi katsomaan Tampereen taidemuseon uuden Siveltimen voima -näytttelyn.

– Sitten mennään vielä Sara Hildenin taidemuseoon kahville, jonka mies maksaa, Martikainen nauraa.

Sara Hildenin taidemuseon kahvila valikoitui paikaksi maisemien takia.

– Ihan hyvät paakkelsitkin. Miellyttävä kahvila ja tietenkin katsotaan se näyttely.

6 Muina turisteina

– Luulen, että kävisimme Nässyn rannalla Tampellan alueella katselemassa, mitä sinne on tullut, Martikainen miettii.

Kaatosateella tosin Tampellan alue saattaisi jäädä väliin.

– Sitten luulen, että leikittäisiin tosi turistia ja hypättäisiin Pyynikintorilta ratikkaan ja ajettaisiin koko reitti ja katsottaisiin, mitä näkyy.

7 Jos rahaa olisi...

Jos ohjelmaa pitäisi keksiä pitkin viikkoa ja rahaakin olisi käytettävissä, Martikainen suunnittelee kiertävänsä Tampereen kahviloita. Satureissulla kahvit juotaisiin Metson kahvilassa.

– Miehen kanssa mentäsiin ehkä lokkilounaalle eli syömään mustaamakkaraa torille.

Kertun kanssa ruokapaikaksi valikoituisi Pyynikintorin reunalla oleva kiinalainen kioski.

– Söisin paistettua riisiä ja kanaa, Koho sanoo.