Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteriarvio | Tää on ihan perheestä avaa Aholoiden arkea

Aviopari Jari ja Petra Aholan tähdittämä musiikkipitoinen komedia näyttää, millaista voi olla uusperheen arki.

Teatteriarvio

Näyttelijä-aviopari Jari ja Petra Ahola ovat halunneet pitkään tehdä yhdessä näytelmän.

Koska he elävät 7-henkisen uusperheen elämää, kohteeksi valikoitui luontevasti oma arki. Lisää kokemuksia he saivat ystäviltä ja luetuista jutuista joten näytelmästä tuli sekoitus faktaa ja fiktiota.

Käsikirjoittajaksi saatiin mukaan Petra Aholan, entinen Saaristo, sisko Minna-Stiina Saaristo-Ahola. Hän myös dramatisoi ja ohjasi esityksen. Kokonaisuudesta tuli mukavasti viihdyttävä ja hauska, mutta myös ajatuksia antava.

Koska Jari ja Petra Ahola ovat myös erinomaisia laulajia, mukaan tuli luonnostaan paljon musiikkia. Sanoitukset pariskunta teki yhdessä, sävellykset Jari Ahola ja musiikin tuotannosta vastasi Jimi Hautamäki. Tää on ihan perheestä ei ole musikaali, mutta laulunumerot tukevat ja kuljettavat sitä sujuvasti.

Esitys alkaa laululla En saa sua yöhön enää kadottaa… Pian selviää, että mies – Jari Ahola – on elokuvakäsikirjoittaja Sakari Orapelto, jonka käsialaa on Älkää jättäkö mitään kärpäsille -musikaalielokuva. Pääosassa loistaa menestysnäyttelija, jota esittää Petra Ahola. He tapaavat Jussi-gaalassa ja illan kulusta kummallakin on hieman eri muistikuvia. Pian he kuitenkin elävät yhteistä uusperheen arkea.

Orapellolta on tilattu koulujen alkamiseen mennessä uusi elokuvakäsikirjoitus, mutta hän on erehtynyt sitä tarvittavan vasta jouluksi. Kiireessä mies keksii mielestään hienon idean; hän kirjoittaa tarinan omasta perheestään.

Siinä riittääkin kuvattavaa yllin kyllin. Näytelmässä Jari ja Petra Ahola esittävät kymmentä roolia. Petra Ahola muuntuu hetkessä teiniangstiseksi tytöksi, jonka huippunopea räppäystyylinen puheryöppy on hengästyttävän hauska. Oivallinen on myös viisivuotias Veikko-poika, jonka mielikuvitus on ehtymätön. Anoppikin on hauska, vaikka hieman kliseinen.

Loppukohtaus keikauttaa hämmästyttävästi kaiken nähdyn ja katsoja jää miettimään mikä olikaan totta.

Petra ja Jari Ahola tuntuvat selkeästi viihtyvät esityksen parissa, kuten katsojatkin. Heidän näyttelemisensä on luontevaa ja taitavaa. Petra Aholan komediennen lahjat paljastuvat näytelmässä, Jari Ahola hurmaa jopa liian pienessä pellepuvussa.

Minna-Stiina Saaristo-Vellinki on ohjannut esityksen sujuvaksi ja vauhdikkaaksi kokonaisuudeksi. TTT-klubi on sille tulevaan pikkujouluaikaan sopiva paikka, mutta uskoisi sen sopivan isommallekin näyttämölle, jos niukkaa lavastusta vähän laajennettaisiin. Puvustus toimii näppärästi, välillä treenikassinkin avulla.

Tää on ihan perheestä on piristävä lisä syksyn teatteritarjontaan.