Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokia-areenan kupeessa sijaitseva baari sulkeutui kaikessa hiljaisuudessa – nyt tilalle tulossa uusi ravintola

Nokia-areenan kupeessa Sorinkadulla on aukeamassa uusi ravintola. Vajaa vuosi sitten Sorin baari -nimellä avautuneen ravintolan teippaukset ovat vaihtuneet ja ovessa lukee nyt Crazy Wine.

Crazy Wine Tampereen pääomistaja on Night People Group, mutta mukana on myös yksityishenkilöitä.

– Kun avattiin aikaisempi ravintola, saatiin aika suoraan laittaa se koronan takia kiinni. Kun vihdoin saatiin ravintola auki, siinä kohtaa käytännössä areena meni kiinni kesäksi. Ei saatu kahta kuukautta pidempää puhdasta aukioloa sille, kertoo Crazy Wine Tampereen ravintoloitsija Ilkka Välikoski.

Sorin baarin ovet suljettiin kesäkuussa.

– Ruvettiin miettimään, pitäisikö meidän tuoda Tampereelle vähän eri tyyppistä paikkaa. Olemme Helsingin Kanavarannassa olleet pitkään naapureita Helsingin Crazy Winen kanssa hyvässä yhteistyössä. Saatiin idea, että viedään Crazy Wine Tampereelle, koska se oli ollut muutenkin vähän suunnitelmissa, niin miksei vietäisi sitä tuohon tilaan, koska se sopisi siihen äärimmäisen hyvin, Välikoski kertoo.

Välikosken mukaan Crazy Wine on lämminhenkinen viini- ja cocktailbaari, mutta "vaikka olemme viinibaari, emme ole viinihifistelybaari".

– Enemmän olohuonetyyppinen, jossa viinivalikoima ei koostu sadan euron viineistä vaan hyvistä viineistä, jotka ovat kuitenkin saavutettavassa hintaluokassa.

Itse ravintolatilan sisustus on uusittu kokonaan. Välikosken mukaan Tampereen ravintolasta on tulossa hyvin samannäköinen kuin alkuperäinen Crazy Wine Helsingissä on.

– Yksi asia, joka meillä tulee kuulumaan konseptiin, on tuoda tarjolle helposti lähestyttäviä yksityistilaisuuksia. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että jos haluat järjestää syntymäpäivät jossain muualla kuin kotona olohuoneessa, se onnistuu kohtuuhinnalla ravintolatiloissa, Välikoski sanoo.

Crazy Wine Tampere avaa ovensa maanantaina 17. lokakuuta. Ravintola tulee olemaan auki keskiviikosta lauantaihin, paitsi jos areenalla on tapahtumia.

– Jos areenalla on joku julkinen tapahtuma kuten jääkiekkopeli tai konsertti, olemme auki. Käytännössä ensi viikolla, kun on pelit maanantaina ja tiistaina, olemme silloin auki.

Vaikka ravintola huomioi aukioloissaan areenan tapahtumat, on uuden konseptin Välikosken mukaan tarkoitus nojata enemmän muihin asiakkaisiin.

– Meillä on tarkoitus rakentaa konsepti, joka kantaa myös kesällä eikä olla ihan niin paljon rakentamassa areenalla tapahtuvien asioiden ympärille.

Tavoitteena on Välikosken mukaan luoda mukava olohuone.

– Meillä ei varsinaisesti koronan lisäksi mitään valtavia haasteita ollut aikaisemminkaan tuolla paikalla ja nythän siihen vielä valmistuu uusia asuntoja viereen. Pääsemme enemmän olemaan tällainen kortteliravintola.