Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä avaa sähköpostia, jossa uhkaillaan, vaaditaan sakon maksamista ja alla on Sisä-Suomen poliisipäällikön nimi

Sisä-Suomen poliisi varoittaa sähköpostien välityksellä liikkuvista huijauskirjeitä, joissa kerrotaan, että vastaanottajaa epäillään rikoksista, häntä uhkaillaan ja pelotellaan erilaisista oikeustoimista sekä mainehaitasta.

Hänelle ehdotetaan sovintoratkaisua, jos vastaanottaja maksaa sakon, esimerkiksi 5 777 euroa, jonka jälkeen hänestä olevat tiedot hävitettäisiin.

Viesti on kirjoitettu huonohkolla suomella ja siinä on useita leimoja ja logoja, jotka yrittävät jäljitellä viranomaisten vastaavia, esimerkiksi poliisin tai oikeusministeriön. Sähköpostissa voi olla poliisipäällikkö Mikko Masalinin nimi tai jonkun muun poliisin johtoa edustavan henkilön nimi.

Lähettäjä yrittää saada vastaanottajan maksamaan rahaa rikollisille. Muistutamme, että epämääräisten viestien linkkejä ja liitteitä avaamalla laitteelle voi asentua haittaohjelma. Viesteillä saatetaan kalastella myös esimerkiksi salasanoja tai pankki- ja käyttäjätunnuksia.

– Jos saat edellä kuvatun tapaisen sähköpostin, poista se avaamatta viestin liitteitä ja linkkejä. Jos olet jo vastannut sähköpostiin ja antanut pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus. Rikosilmoituksen voi tehdä millä tahansa poliisiasemalla tai osoitteessa www.asiointi.poliisi.fi, poliisi tiedottaa.