Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikinsaaren kesäteatterissa nähdään ensi kesänä klassikkokomedia – pankkivirkailija joutuu hiihtovarusteissa rantalomalle

Viikinsaaren kesäteatterissa Tampereella nähdään kesällä 2023 klassikkokomedia Loma. Esitys perustuu Risto Jarvan suosittuun elokuvaan 1970-luvulta.

Esityksen ohjaa Ola Tuominen, joka tekee elokuvasta uuden näyttämösovituksen.

Ola Tuominen on tamperelainen ohjaaja ja näyttelijä. Viime aikoina Tuomisen ohjauksia on nähty muun muassa Vaasan kaupunginteatterissa ja Porin Teatterissa. Tällä hetkellä hän ohjaa Rovaniemen Teatterissa Kauppamatkustajan kuoleman.

Tuomisen edellinen Jarvan elokuvan pohjalta tehty ohjaus “Mies, joka ei osannut sanoa ei” oli menestys Viikinsaaren kesäteatterissa vuonna 2017.

Pääroolissa nähdään näyttelijä Miika Laakso, joka tunnetaan muun muassa tv- sarjoista Kimmo ja Sipoon herttua. Laakso on myös laulaja, jonka sydäntä lähellä ovat erityisesti jazz, swing ja 60-luvun svengaava Suomi-iskelmä. Laakso on keikkaillut yhdessä HP Siikasaaren kanssa Miika Laakso Jazz Ensemble-yhtyeessä. Miika Laakso nähdään tällä hetkellä Hämeenlinnan Teatterissa kahdessa näytelmässä.

Muissa rooleissa ovat muun muassa Annu Valonen ja Elina Saarela. Valonen tunnetaan lukuisista tv-sarjoista ja elokuvista muun muassa Risto Räppääjä, Rehtori, Onnela ja Kätevä emäntä. Saarela on näytellyt muun muassa Oulun Teatterissa ja tv-sarjoissa Hotel Swan Helsinki ja Sunnuntailounas. Tällä hetkellä hän on Jyväskylän Teatterissa näyttelijänä.

Loma alkaa kun säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi on matkalla Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, kunnes lentoasemalla sattuu sekaannus. Liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa. Aimo joutuu hiihtovarusteineen aurinkomatkalle, jossa päätyy viettämään rantaelämää suomalaisessa seuramatkaryhmässä.

Aurinkoinen esitys vie hullunkuriselle matkalle 70-luvun hengessä musiikin saattelemana.

Ensi-ilta on keskiviikkona 14.6.2023.