Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere lahjoittaa Ukrainaan kuusi TKL:n bussia – Kyytiin 10 000 eurolla vaippoja, huopia ja lämmittimiä

Tampereen kaupunki lahjoittaa Ukrainaan kuusi käytöstä poistuvaa bussia.

Niiden mukana Kiovaan lähetetään avustustarvikkeita 10 000 euron arvosta.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) päätti asiasta tiistaina.

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos lahjoitti keväällä kolme käytöstä poistunutta bussia Ukrainaan. Nyt TKL:llä on yhdeksän käytöstä poistettavaa bussia, joista kuusi on kunnoltaan lahjoitettaviksi sopivia.

Busseista kolme lähetetään Kiovaan ja loput kolme on määrä lahjoittaa Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kontaktien kautta Ichnian kaupunkiin.

Vapaaehtoiset kuljettajat ajavat bussit Tallinnaan, josta Kiovan ja Ichnian kuljettajat noutavat bussit.

Ukrainaan kuljetetaan bussien mukana avustustarvikkeita. Kiovan kaupunki on toimittanut listan materiaaleista, joista Kiovassa on puutetta. Listalla muun muassa lasten ja aikuisten vaippoja, huopia, hygieniatarvikkeita ja lämmittimiä. Tuomi Logistiikka on koonnut listan perusteella 10 000 euron arvosta avustustarvikkeita lähetettäväksi Kiovaan.

Lisäksi Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry on kerännyt lahjoituksia, jotka on määrä toimittaa bussien mukana Ukrainassa toimiville hyväntekeväisyysjärjestöille. Tampereen kaupungin avustuksen kokonaissumma on yhteensä 30 000 euroa.

– Ukraina tarvitsee apuamme nyt ja vielä pitkään. Suomen valtio avustaa Ukrainaa valtiotasolla. Me kaupungeissa voimme lisäksi yrittää tukea ukrainalaisia konkreettisella ruohonjuuritasolla, ja jokainen suomalainen omassa arjessaan itselleen sopivalla tavalla, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen Tampereen kaupungin teidotteessa.

Tampereen kaupunki avusti Ukrainaa ja sen kansalaisia heti kriisin alkaessa yhteensä 150 000 eurolla. Kesällä Tampereen kaupunki järjesti leirin ukrainalaisille nuorille. Avustukset on ohjattu Ukrainaan kansainvälisten avustusjärjestöjen kautta.

Tampere ja Kiova ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1954. Symbolista tukea ystävyyskaupungille on osoitettu muun muassa valaisemalla Tammerkoski Ukrainan lipun värein sekä myöntämällä Kiovan pormestarille Vitali Klitschkolle Tampereen päivänä I luokan kultainen ansiomitali.