Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen seudun retkeilyreitit, nähtävyydet ja nuotiopaikat julkaistiin uudessa karttapalvelussa – samalla kartalla nyt usean kunnan palvelut

Tampereen kaupunkiseudun retkeilyreitit, uimarannat, tulipaikat ja nähtävyydet on koottu yhdelle kartalle. Selainpohjainen karttapalvelu on osoitteessa ulkoilutampereenseutu.fi.

– Tampereen kaupunkiseudun reittien ja kohteiden löytäminen digitaalisista ympäristöistä on ollut aiemmin hajallaan ja uusi karttapalvelu tuo ratkaisun tähän ongelmaan, kertoo karttapalveluprojektia vetänyt retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta tiedotteessa.

– Palvelun lähtökohtana on ollut koota yhteen ja samaan paikkaan kaikki Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven retkeilyreitit, hiihtoreitit ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet, joita kuka tahansa voi käyttää vapaasti ja maksutta,.

– Maksuttomien palveluiden lisäksi kartalta tulee löytymään myös muita lähimatkailun kannalta olennaisia palveluita, kuten Nysse-pysäkit ja parkkipaikat, joiden käyttö voi olla maksullista.

Suurin ero olemassa oleviin karttapalveluihin löytyy palvelun datapuolelta, jossa jokainen kunta vastaa itse oman kuntansa reittien ja kohteiden näkymisestä ja ajantasaisuudesta, vaikka käyttäjälle kaikki palvelut näyttäytyvätkin yhtenäisenä kokonaisuutena.

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat valmistelleet karttapalvelua jo vuoden 2021 alusta lähtien yhdessä Ekokumppanit Oy:n sekä järjestelmätoimittaja Gispo Oy:n kanssa.