Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Scandinavian Music Group on taas luovassa tilassa – Tätä on luvassa lauantaina Olympiassa

Scandinavian Music Group ja Plini tarjoavat taitavaa, syvää musiikkia.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Scandinavian Music Group julkaisi elokuussa yhdeksännen studioalbuminsa. Ikuinen ystävä -levy on yhtyeen albumitrilogian viimeinen osa.

Sarjan kaksi ensimmäistä kiekkoa ovat vuoden 2014 Terminal 2 ja sitä seurannut Baabel.

Yhtye aktivoitui viime syksynä kolmisen vuotta kestäneen julkaisutauon jälkeen ja on taas luovassa tilassa: keikka Tampereella lauantaina on osa mittavaa kiertuetta Suomessa.

Lavalta kuullaan oletettavasti myös uuden pitkäsoiton outo helmi Clemensia.

– Se biisi on meille hyvin erityinen. Se on ylistyshymni rakkaudelle, armolle ja anteeksiannolle, bändi kommentoi.

Kokeellisen kitaransoiton tulevaisuus.

Myös platan nimikappale Ikuinen ystävä merkitsee Scandinavian Music Groupille äärimmäisen paljon.

– Se on laulu hyvästien jättämisestä. Olemme onnellisia, että unenomainen kappale saa jatkaa matkaansa, laulaja Terhi Kokkonen miettii.

Scandinavian Music Group on koko olemassaolonsa ajan haastanut itseään ja kuulijoitaan. Bändin herkässä tatsissa on paljon syvää osaamista, eikä yhtye epäröi toteuttaa uusia ideoita.

Tulevan viikonlopun toinen taitavan, syvän musiikin hetki koetaan Yo-talolla sunnuntaina.

Modernin progressiivisen rockin arvostettu kitaristi, australialainen Plini on kovassa nosteessa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hänet on huomattu.

Vuonna 1992 syntynyt Plini Roessler-Holgate on saanut suitsutusta kokeneilta kitaristeilta. Steve Vai kuvasi Pliniä “kokeellisen kitaransoiton tulevaisuudeksi”.

Joe Satriani puolestaan on yksi Plinin suurista esikuvista, jonka tapa tuottaa yhtä aikaa taitavaa ja tarttuvaa instrumentaalimusiikkia kuuluu myös Plinin kappaleissa.

Plini on urallaan julkaissut kaksi täyspitkää albumia, joista viimeisin Impulse Voices ilmestyi vuonna 2020.

Plini saapuu Tampereelle uransa hyvässä vaiheessa. Yo-talon kapasiteetti riittää hänelle vielä, mutta tulevina vuosina progressiivinen instumentaalimusiikki soinee isommissa saleissa ja festarien päälavoilta.

Scandinavian Music Group Olympiassa la 8.10.