Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Katso kuvat | Suurremontti valmis – Tampereen Ikean uudet mallihuoneet ovat kämpät Hervannasta ja Härmälästä

Uudet mallihuoneet ovat muun muassa Hervanta- ja Härmälä-kämppiä, jossa seinällä on Ilves-fanilippu.

Tampereen Ikean remontti on valmis. Remontti on Tampereen Ikean historian suurin. Aluejohtaja Vesa Haapalahden mukaan uudistuksessa haluttiin tehdä ”maailman paras tamperelainen tavaratalo”.

Reilu vuosi sitten alkaneella remontilla oli kolme päätavoitetta: tehdä asiakaskokemuksesta parempi, vahvistaa kaupan monikanavaisuutta ja parantaa kestävyyttä ja energiatehokkuutta.

Yksi näkyvimmistä muutoksista on Ikean parkkipaikalle rakennettu leikkipaikka, jollaista ei Suomen Ikeoissa ole aiemmin nähty. Ensimmäisen aukioloviikkonsa aikana leikkipuisto on ehtinyt kerätä jo runsaasti kävijöitä.

– Kun nauha oli leikattu, ensimmäiset lapset juoksivat sisään, Haapalahti kertoo.

Leikkipuisto on yksi osa ”parempaa asiakaskokemusta”.

– Meillä käy paljon lapsiperheitä. Halusimme tehdä heidän asiakaskokemuksestaan entistä paremman.

Haapalahti kuvailee leikkipuistoa vaatimattomasti ”Tampereen parhaaksi”.

– Lähdimme tekemään Tampereen parasta leikkipaikkaa, koska olemme kuunnelleet puiston suunnittelussa juuri lasten toiveita.

Selvitettäessä lasten suosikkeja, kiipeily oli ylivoimaisesti suosituin. Sen jälkeen tulivat keinuminen ja pyöriminen. Yksi suosikeista oli myös liukuminen ja sitä varten puistoon tehtiin vaijeriliuku. Puistossa on myös trampoliineja, kiipeilyrata sekä liukumäet pienemmille ja vähän isommillekin. Kiipeilytorni, josta on kaksi liukumäkeä, on 8,5 metriä korkea.

– Kävin testaamassa liukumäen. Oli hurja, Haapalahti nauraa.

Aikuisille ja vähän isommille lapsille on leikkipuiston takana esterata ja pieni parkour-rata.

– Ensimmäiset lenkkeilijät on jo nähty kuntoilemassa.

Parkkialuetta on uusittu muutenkin. Alueelle on tuotu muun muassa hyönteishotelleja ja inva- ja perheparkeilta sisäänkäynnille johtava katos on tehty aurinkopaneeleista. Aurinkopaneeleita Tampereen Ikealla on noin 250.

– Olemme olleet energiaomavaraisia jo pitkään. Ikealla on viisi tuulivoimapuistoa.

Verkkokauppa on yhä suuremmassa roolissa myös Ikeassa. Remontissa verkkokauppaa varten muokattiin tiloja niin sisällä kuin ulkona. Sisällä varastossa tavaroiden paikkaa on vaihdettu niin, että tilauksen saa kerättyä yhä helpommin ja nopeammin. Ulkona jo ennestään olleen noutopistelokerikon rinnalle on tuotu noutopiste myymälän sisälle sekä click&drive-palvelu, jossa tavarat tuodaan suoraan autoon. Noutopistealue on erotettu omaksi kokonaisuudekseen, jolloin tuotteita noutavan ei tarvitse käydä varsinaisesti tavaratalon puolella.

Sisällä tavaratalossa on laitettu uusiksi ravintola, myyntivarasto, mallihuoneita, taloustavaraosasto, leikkipaikka ja kassa-alue. Uutena on otettu myös käyttöön sovelluksella toimiva skannausjärjestelmä. Siinä asiakas skannaa itse tuotteet niitä jo koriin kerätessään ja maksaa ostokset sitten kassalla.

Mallihuoneissa on Haapalahden mukaan tutkittu tamperelaisten asumista ja räätälöity mallihuoneet sen mukaan. On mallihuoneita niin Hervannasta kuin Härmälästäkin.

– Esimerkiksi Härmälässä on 1,5 kerroksisia taloja, joissa on vino katto yläkerrassa. On mietitty, miten sellaista voi sisustaa.

Mallihuoneissa on infotaulut, joissa kerrotaan, millaiset asukkaat asunnossa on ja millaista elämää he elävät. Haapalahden mukaan taustatyötä on tehty ihmisiä haastattelemalla, tekemällä kotikäyntejä ja Ikean sisustussuunnittelupalvelussa esiin nousseita asioita hyödyntäen.

– On menty tosi pitkälle yksityiskohtiin, ketkä asunnossa asuvat.

Tamperelaisuus näkyy yksityiskohdissa, kuten Ilves-fanilipussa opiskelija-asunnoksi sisustetun huoneen seinällä.