Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lamminrahkaan pääsee nyt kuka tahansa – ensimmäiset kadut avattu liikenteelle

Kangasalan Lamminrahkan asuinalueen valmiit katuosuudet ja Lamminrahkan eritasoliittymä Lahdentiellä (vt12) on avattu yleiselle liikenteelle. Eritasoliittymä ja valmiit katuosuudet ovat tähän asti olleet vain työmaaliikenteen käytössä.

Valmiita katuosuuksia ovat Rissonkatu (noin 1,3 kilometriä) ja Mossin puistokadun alkuosa (noin 200 metriä). Muitakin katuja valmistuu vielä tämän vuoden aikana, mutta toistaiseksi muut kadut ovat vain työmaaliikenteen käytössä. Myös liikenteelle avatuilla katuosuuksilla liikkuu edelleen paljon työkoneita.

Lamminrahkan kadut rakennetaan urakoissa pääosin täysin valmiiksi kiveyksineen ja istutuksineen. Joiltain osin jalkakäytäviä on jouduttu jättämään murskeelle, jos esimerkiksi kaukolämpö rakennetaan jalkakäytävän alle jälkikäteen.

Lamminrahkan alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus ja koko alueen kattava pysäköintikielto eli pysäköinti on sallittu vain erikseen merkityillä pysäköintipaikoilla, joita on muun muassa Rissonkadun varrella.

Rissonkadun liikenteelle avaamisen myötä Lamminrahkaan pääsee tutustumaan myös pyörällä; Kangasalta tullessa Hinkantien alikulun kautta ja Tampereelta tullessa Rissonkadun kautta. Mossin puistokadulla pyöräilijöille on yksisuuntaiset pyöräkaistat ja Rissonkadulla pyöräily tapahtuu ajoradalla. Myös viheralueiden puistokäytävien pohjia on valmistunut ja niitä pitkin pääsee kulkemaan, mutta reittien viimeistely tehdään vasta ensi vuonna.