Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Teatteri lahjoittaa lipputulot Ukrainan lapsille – "Myös meidän tehtävä on auttaa"

Tampereen Teatteri lahjoittaa lipputuloja Ukrainan lapsille. Torstain 8. joulukuuta esitysten lipputulot lahjoitetaan lyhentämättöminä Unicefin kautta tehtävälle humanitaariselle työlle Ukrainan lasten auttamiseksi.

Hyväntekeväisyysesitykset ovat Saiturin joulu ja Salaisuuksien ilta.

– Lahjoitimme viime keväänä katsojiemme avulla 12 000 euroa Unicefin kautta tehtävään työhön Ukrainan lasten auttamiseksi, kertoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen tiedotteessa.

– Toivomme, että saamme tälläkin kertaa vähintään saman summan kasaan. Pitkittynyt sota Euroopassa on järkyttävä asia ja koen vahvasti, että myös meidän kulttuurialan toimijoiden tehtävä on auttaa sodan heikoimmassa asemassa olevia. Haluammekin haastaa myös muut kulttuuritoimijat auttamaan.

Sota Ukrainassa on kestänyt jo yli seitsemän kuukautta. Ukrainan 7,5 miljoonasta lapsesta lähes kaksi kolmasosaa on joutunut jättämään kotinsa. 2,8 miljoonaa elää maansisäisinä pakolaisina, osa on paossa naapurimaissa tai muissa maissa. Vahvistettujen tietojen mukaan 375 lasta on kuollut ja 647 loukkaantunut ohjusiskuissa, pommituksissa ja muussa sodankäynnissä.

Pitkään jatkuneella sodalla on monenlaisia seurauksia maan lapsille. Tällä hetkellä on tarve perusterveydenhuollolle, puhtaalle vedelle ja psykososiaaliselle tuelle.