Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunat kiinni opiskelija-asunnoista kuukaudeksi – näin paljon säästöä

Pirkan Opiskelija-asunnot Oy eli POAS sulkee asuntokohteidensa saunat marraskuun ajaksi. POAS kertoo asiasta verkkosivuillaan.

POAS kertoo miettineensä yhdessä asukastoimikuntien edustajien kanssa tapoja, joilla energiaa voidaan säästää. Yhdeksi ratkaisuksi on valikoitu saunaton kuukausi. POASin talojen yleiset saunat ovat poissa käytöstä 31.10.–27.11.

– Kannustamme myös kaikkia teitä, joilla on sauna omassa asunnossa, lähtemään mukaan talkoisiin ja pitämään saunaton kuukausi, POASin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa todetaan.

POASin mukaan saunaton kuukausi säästää sähköä noin 37 000 kilowattituntia, mikä vastaa noin kahden sähkölämmitteisen omakotitalon vuoden sähkönkulutusta.

POAS kertoo, että saunattoman kuukauden aikana asukastoimikunnat käyvät läpi saunojen käyttöasteita ja tulevaisuudessa saunavuoroja tullaan suhteuttamaan saunojen käyttöasteisiin entistä tehokkaammin.

POASin mukaan syksyn aikana tullaan myös pilotoimaan asuntokohdekohtaisen energiansäästö- ja kulutuksen seurantakampanjan muutamissa asuntokohteissa.