Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat | "Parasta on ollut, kun saa karkkia torilta ja saa mennä Avantteihin" – Isot koneet vetivät Wäinön, 6, ja kymmenettuhannet muut Keskustorille

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi järjestäjien arvion mukaan yli 10 000 kävijää.

Kun portit avattiin, ensimmäiset pienet kävijät juoksivat Keskutorin poikki suoraan Avantin puikkoihin.

Tampereen päivänä 1. lokakuuta järjestetty Isot koneet Keskustorilla -tapahtuma oli Tampereen Messujen Tanja Järvensivun mukaan erinomaisesti onnistunut.

– Hieman epävakaasta säästä huolimatta ihmisvirtaa riitti jatkuvasti tapahtuman alusta loppuun ja arvio kävijämäärästä ylittää helpostikin yli 10 000 kävijää. Todellisuudessa luku voi olla pitkältikin sen päälle, Järvensivu arvioi.

Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tapahtumassa haluttiin nostaa esille teollisuuden tarjontaa, osaamista ja työ- ja opiskelumahdollisuuksia.

Tavoitteena oli varmistaa teollisuuden vetovoimaisuus ja houkuttelevuus myös tulevaisuuden tekijöiden silmissä sekä herättää kiinnostusta alaa kohtaan.

– Tämä tapahtuma tehtiin hienosti yhteistyönä ja toiveet jatkolle on lausuttu ääneen monesta suusta niin järjestäjien kuin yleisön puolelta. Toivottavasti ensi vuonna saadaan järjestettyä Keskustorille vielä isompi teollisuustapahtuma, tämä oli täydellinen avaus, Järvensivu sanoo.

Myös Tamperelainen oli mukana tapahtumassa. Tamperelainen lupasi Keskustorilla palkita ikätovereitaan, mikäli teltalle ilmaantui 19.9.1957 eli ensimmäisen Tamperelaisen ilmestymispäivänä syntyneitä. Erikoispalkinnon pokkasi Lielahdessa lapsuusvuotensa viettänyt nykyinen peltolammilainen Pasi Seljas.

Tarjous on yhä voimassa. Palkinto on luvassa kaikille kaikille 19.9.1957 syntyneille tamperelaisille, jotka ilmoittautuvat sähköpostitse osoitteeseen tre.toimitus@tamperelainen.fi.

Edit 5.10. 21.43: Korjattu Pasi Seljaksen nimi.