Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Laukontorilla aloitetaan pyöräteiden parannustyöt – Autoliikenne kulkee kiertotietä torin kautta

Tampereen keskustassa uudistetaan Laukontorin länsi- ja pohjoisreunan pyöräteitä. Työt alkavat 5. lokakuuta suojatien muutostöillä torin pohjoisreunan katualueella. Ajoneuvoliikenne Laukontori-kadulla katkaistaan töiden takia.

Autoliikenteelle on järjestetty väliaikainen kulkureitti torin poikki Kirkkokadulle ja Takolle. Aleksis Kiven kadulta pääsee itäsuuntaan, mutta länteen ja etelään mennään torin poikki.

Työt aiheuttavat liikennejärjestelyjä myös kävely- ja pyöräreitteihin Laukontorin alueella. Saunaravintola Kuuman kohdalta kävely- ja pyöräreitti siirretään torin reunalta Nalkalankadun länsireunalle. Laukontorin kävelyn ja pyöräilyn rantareitti on auki.

Kun Laukontorin katualueen suojatien muutos on saatu tehtyä, siirtyy työmaa torialueelle. Näistä töistä aiheutuu muutoksia alueen reitteihin 17. lokakuuta alkavalla viikolla.

Laukontorin länsireunaan tulee kaksisuuntainen asfalttipäällysteinen pyörätie, joka erotetaan muusta torialueesta luonnonkiviraidalla. Pyöräpysäköintipaikkoja on tulossa Laukontorin pohjoisreunalle ja Nalkalankadun reunalle torin jätekatoksen eteläpuolella.

Suojatiet alueella toteutetaan esteettömyyden erityistason ratkaisuja noudattaen. Laukontorin Satamakadun puoleinen ajoradan ylityspaikka korotetaan, pyörätien jatkeella pyöräilijöillä on etuajo-oikeus.