Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maailmalle murtautunut tamperelainen tehostepaja palkittiin talouden uudistajana – "Käy neuvotteluja jatkuvasti suurten elokuvastudioiden ja tuottajien kanssa"

Tamperelainen Troll Visual Effects on saa luovan talouden uudistajapalkinnon

Palkinnon jakoivat Tampereen kaupunki ja Music x Media -ammattilaistapahtumensimmäistä kertaa.

Luo(v)uus-palkinto on tunnustus, jolla palkitaan jatkossa vuosittain luovan talouden toimija, yritys, yhteisö tai henkilö tai teko, joka on toiminnallaan kehittänyt luovaa taloutta ja luovien alojen välistä vuoropuhelua.

Troll Visual Effectsille sai palkinnon tunnustuksena luovien alojen yhteistyön ja vuoropuhelun kehittämisestä sekä Suomen mittaluokassa poikkeuksellisesta yhteistyöstä kansainvälisen elokuvatuotannon kanssa.

Troll Visual Effects solmi vuoden 2021 lopulla kansainvälisen elokuvatuotannon kanssa suurimman Suomessa koskaan tehdyn alihankintasopimuksen. Yrityksen vuonna 2021 solmima sopimus koskee digitaalisten erikoistehosteiden tekemistä XYZ Films -tuotantoyhtiön Havoc-elokuvaan, jonka rooleissa nähdään muun muassa näyttelijät Tom Hardy ja Forest Whitaker. Havoc saa ensi-iltansa Netflixissä vuoden 2022 loppupuolella.

– Palkinnon saaja Troll Visual Effects on hyvä esimerkki siitä, kuinka tämä tamperelainen luovien alojen yritys on pystynyt kasvattamaan omaa liiketoimintaansa mahdollistaen uusia työpaikkoja, näkyvyyttä alalle ja luoden erinomaisia kansainvälisiä verkostoja, sanoo Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki tiedotteessa.

– Troll Visual Effects on edennyt pienestä toimijasta määrätietoisella kehittämisellä verkostoja luomalla kansainväliseksi tekijäksi ja on tällä hetkellä globaali toimija, joka käy neuvotteluja jatkuvasti suurten kansainvälisten toimijoiden, kuten Netflixin, HBO:n ja Amazonin kaltaisten palveluiden sekä suurten elokuvastudioiden ja tuottajien kanssa. Tarvitsemme tällaisia kunnianhimoisia, luovien alojen käytäntöjä rohkeasti uudistavia yrittäjiä, jotka toivottavasti rohkaisevat muita toimijoita kasvattamaan ja kehittämään toimintaansa, myös nostavat luovan yrittäjyyden yhteiskunnallista painoarvoa, kiittää Music x Median toimitusjohtaja Kaisa Rönkkö tiedotteessa.

Tampereen kaupungin, Film Tampereen ja yhdysvaltalaisen XYZ Films -tuotantoyhtiön yhteistyö sai alkunsa, kun XYZ Films tuotti Tampereella viime syksynä Aaron Paulin ja Karen Gillanin tähdittämän Dual-elokuvan. Yhteistyösopimuksen osana yhtiö on hakenut kansainvälisistä verkostoistaan projekteja, jotka sopivat toteutettaviksi Suomessa.