Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikan kakkososan aikataulu tarkentuu: Lentävänniemeen todennäköisesti vuoden 2025 alussa – Liikenteen aloittamisessa nyt yksi ratkaiseva tekijä

Tampereen raitiotien länsiosan eli Pyynikintori–Santalahti–Lentävänniemi -osuuden rakentamistyöt jatkuvat suunnitellussa aikataulussa, tiedottaa Raitiotieallianssi.

Raitiotieallianssi mukaan ratiotieliikenne Lentävänniemeen voisi alkaa vuoden 2025, jos Näsisaaren painuminen etenee suunnitellusti. Aiemmin liikenteen on arvioitu alkavan loppuvuodesta 2024.

– Työt Näsisaaressa ovat edistyneet hyvin ja on todennäköistä, että Raitiotieallianssin työt Näsisaaressa voisivat alkaa ensi kesänä saareen johtavien siltojen rakentamisella. Aikatauluun vaikuttaa kuitenkin Näsisaaren täytön painuma-aika. Jos työt saarella päästään aloittamaan suunnitellusti, on raitioliikenteen aloittaminen Lentävänniemeen mahdollista vuoden 2025 alussa, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus kertoo tiedotteessa.

Kesän aikana raidetyöt ovat edenneet jopa tavoitetta nopeammin, ja syksyn lopulla länsiosan raideasennuksista tulee valmiiksi yli kolme kilometriä. Raitiotien länsiosalle asennetaan kaksoisraidetta kaikkiaan 6,6 kilometriä.

– Kesän aikana rakentaminen on edennyt erinomaisesti koko Pyynikintori–Lentävänniemi-osuudella. Santalahden alueella tehdään nyt ajojohdinasennuksia, kun kaikki raidetyöt Pyynikintorin ja Santalahden välillä on saatu valmiiksi. Hiedanrantaankin on asennettu jo ensimmäiset raitiotiekiskot, ja Niemenrannan ja Lentävänniemen alueella tälle vuodelle suunnitellut työt valmistuvat aikataulussa, Valjus kertoo.

Sepänkadun ja Santalahden välillä työt tähtäävät siihen, että raitioliikenne Santalahteen voi alkaa ensi vuonna eli 7. elokuuta 2023. Sitä edeltävät ensi kesänä suoritettavat koeajot Pyynikintorin ja Santalahden välillä.

Raitiotien osalla 2 on projektiaikaa kulunut nyt 44 prosenttia ja koko osan 2 valmiusaste on 41 prosenttia. Raitiotien rakentamisen etenemisestä kerrotaan Raitiotieallianssin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Edit 3.10. kello 15.59: Korjattu, että hankkeen etenemisestä tiedotti Raitiotieallianssi.