Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frenckellin jo ostanut kiinteistösijoittaja osti nyt UKK-instituutin Kaupista – Tällaisia kehityssuunnitelmia Marko Kuusisto pohtii nyt

Urho Kekkosen kuntoinstituuttisäätiö on myynyt kaksi Tampereen Kaupissa sijaitsevaa kiinteistöään tamperelaiselle AareInvest Oy:lle.

Kaupan kohteena oli UKK-instituutin vuonna 1984 valmistunut rakennus tontteineen sekä Näsijärven rannassa sijaitseva kiinteistö, jotka siirtyvät kiinteistösijoitusyhtiö Aare Investin omistukseen lokakuun alusta.

Yhtiötä luotsaava Marko Kuusisto näki UKK:n kiinteistöissä heti valtavan potentiaalin.

– UKK-instituutin sijainti on ideaalinen. Näsijärven rannalla keskellä kaunista ja rauhallista luontoa – silti lähellä kaupungin sykettä. Tavoitteenamme on saneerata legendaarinen rakennus sen perinteitä ja arvoja kunnioittaen ja tuoda UKK-instituutin lisäksi ja tueksi toimintoja, jotka laajentavat alueen palvelutarjontaa sekä laajentavat entisestään kohderyhmää yrityksille ja liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille, Kuusisto kertoo tiedotteessa.

– Yhdessä UKK-instituutin ja muiden alueen toimijoiden kanssa voimme luoda Kauppiin ainutlaatuisen ja vetovoimaisen liikunta-, urheilu- ja hyvinvointikeskittymän. Haluamme lisäksi uudistaa UKK:n nykyiset majoitustilat ja kehittää ravintolapalveluita kokonaisuuden tueksi. Etsimmekin nyt mukaan toimijoita, jotka haluavat olla mukana hankkeessa, Kuusisto jatkaa.

Kiintiestösijoittaja Kuusisto omistaa yhtöidensä kautta muun muassa Kauppakeskus Veskan ja Frenckellin tehdaskiinteistön Keskustorin laidalla. Hän on mukana myös Helsingissä Suvilahteen jopa 17 000 katsojan areenaa suunnittelevassa sijoittajaryhmässä.

Terveys- ja liikunta-alalla toimiva tutkimus- ja asiantuntijakeskus UKK-instituutti on toiminut Tampereen Kaupissa vuodesta 1984. Säätiö on pioneeri suomalaisten kuntoilun ja terveyden

tutkimisessa ja kehittämisessä.

UKK-Instituuttia rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Osan rahoituksesta säätiö hakee itse julkisesti haettavista tutkimusja hankerahoista.

– UKK-instituutin rahoitus on muuttunut merkittävästi viime vuosina eikä kiinteistön ylläpito enää onnistunut säätiön puolesta. UKK-instituutti jää kiinteistöön pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi ja toiminta jatkuu entisen tapaisena. Yhteistyö Aare Investin kanssa tarjoaa meille uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia, UKK-Instituutin johtaja Tommi Vasankari sanoo.

Aare Invest on tamperelainen rakennuttaja ja kiinteistösijoittaja, jonka kiinteistöportfoliossa on tällä hetkellä yli 62 000 neliötä liikekiinteistöjä. Aare Invest -konsernin pääasiallinen toimiala on kiinteistöjen ostaminen ja myyminen sekä hankekehitys.

Suurin osa liikevaihdosta tulee laajamittaisesta liiketilojen vuokrauksesta. Konsernin liikevaihto oli 7 983 000 euroa vuonna 2021 ja liikevoitto oli 6 965 000 euroa.