Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kisakadut, hinnat... mitä kevään kisoista opittiin? – "Olemme laskeneet hintoja vuoden 2022 kisoista..."

Tampereen kaupunki kerää parhaillaan palautteita viime kevään jääkiekon MM-kisojen järjestelyistä ja pohtii, mitä kansalaisille on ensi vuonna tarjolla.

Tampere sai odottaa 57 vuotta ollakseen vuoden 1965 jälkeen jälleen jääkiekon miesten MM-kisojen pääisäntäkaupunki, mutta ensi keväänä edellisistä kisoista on aikaa vain vuosi.

Onko vaara siitä, että Leijonien kultahuumassa kylpeneet tamperelaiset saivat jo tänä keväänä mahan täyteen arvokisakiekkoa eikä innostus ole ensi vuonna enää yhtä suuri?

Hankekehityspäällikkö Henri Väänänen Tampereen kaupungilta uskoo, että ihmiset ovat myös keväällä 2023 ylpeitä maailmanmestaruuskisojen saapumisesta Tampereelle vaikka edellisestä huumasta on vain tovi.

– On tosi hienoa, että Tampere saa kisat kaupunkiin heti uudestaan. Kaupungin kannattaa tehdä töitä sen eteen, että järjestelyt ovat tulevana vuonna entistä viihdyttävämmät, lapsiystävällisemmät ja turvallisemmat. Tunnelma pysyy ja jopa nousee entisestään, Väänänen määrittelee.

Väänänen kertoo kaupungin keräävän parhaillaan palautteita viime kevään järjestelyistä ja pohtii yhteenvedon kautta, mitä kansalaisille on ensi keväänä tarjolla.

Tuomiokirkonkatu oli vuoden 2022 jääkiekon MM-kilpailujen kisakatu Sorin aukion ja Kyttälänkadun välillä.

Keskustorin Kesäkeitaan skriinillä näytettiin kaikki MM-kisojen Tampereella pelatut ottelut. MM-kisojen ajaksi kesäkeitaan ja Frenckellin aukion väliin nousi koko perheen jääkiekkoaiheinen aktiviteettialue.

Tampereen kaupungin Kiekon koti -teemalla myös yritykset pystyivät somistamaan omia liiketilojaan Tampereen keskustassa.

Virallisella kisaorganisaatiolla oli jättimäinen fan zone rautatieaseman kupeessa ja Sorin aukiolla.

Henri Väänänen muistuttaa, että kisa-aika ja kesäaika ovat eri asia eli viime vuonnakin muun muassa kesäkatuhankkeet sekä Kesäkeidas jatkuivat MM-kisojen jälkeen läpi kesän.

– Kokonaisuutena jääkiekon MM-kisat oli hyvä kokemus, joka kannatti hyödyntää muun muassa erilaisiin katukokeiluihin. Onnistuimme monessa asiassa. Mikäli kisakatu toteutetaan seuraaviin MM-kisoihin, niin varmasti joitain muutoksia teemme viime vuoteen verrattuna, Henri Väänänen toteaa.

Toukokuussa 2023 pelattavien jääkiekon MM-kisojen rekisteröityminen Tampereen otteluiden lippuarvontaan on käynnistynyt. Lippuarvonnassa voi voittaa päivälippujen osto-oikeuden. Rekisteröityminen arvontaan päättyy 12. lokakuuta.

Vastaavanlainen lippuarvonta oli käytössä myös viime kevään MM-kisoissa.

– Olemme laskeneet hintoja vuoden 2022 kisoista, lisäksi olemme luoneet lippuarvontakampanjan ajaksi oman edullisen hintakategorian. Edulliset kampanjakategorian liput ovat tarjolla ainoastaan nyt, 2023 jääkiekon MM-kisojen Suomen kisaorganisaation pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.