Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkan Hölkkä juostaan sunnuntaina – 33 kilometrin reitin vaihtoehtona on myös puolimatka

Pirkan Hölkkä juostaan 2. lokakuuta kello 9.30 alkaen.

33 kilometrin pituinen reitti lähtee Valkeakosken Saharan kentältä ja maali sijaitsee Tampereen Nirvassa, Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen pihassa. Pirkan hölkän voi suorittaa joko juosten tai kävellen.

Reitti on vaihtelevasti pururatoja, metsäteitä ja polkuja. Asfaltin osuus reitillä on noin viisi kilometriä. Juoksusarjojen lisäksi on mahdollista osallistua kävelysarjaan, jossa ei ole ajanottoa.

Mukana on myös 16 kilometrin mittainen puolimatka Vuoreskieppi, joka järjestetään yhteistyössä TU-38:n kanssa. Vuoreskiepin lähtö ja maali sijaitsevat molemmat Nirvassa ja reitti kulkee Vuoreksen maisemissa.

Ennakkoon Pirkan Hölkkään ilmoittautui yli 800 juoksijaa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista lähtöaamuna Saharan kentällä, jonne on aamulla järjestetty kuljetus Tampereelta.

Pirkan Hölkän historia ulottuu vuoteen 1970. Reitti on pääosin ollut aina nykyisen kaltainen. Keskimääräinen osanottajamäärä on hieman yli 1 700.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen Taivaltajat ry ja Valkeakosken Retkeilijät ry.