Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiskelijakortteli alkaa kohota Hippostalon purkumontusta – Katso kuvat: Näin asutaan 600 asunnossa neljän vuoden sisällä

Puretun Hippostalon paikalle kohoavan TOAS Hippoksen kahden ensimmäisen talon rakennustyöt alkavat.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö historian suurimman uudiskohteen, TOAS Hippoksen peruskivi muurattiin tänään perjantaina.

Hippoksen tontilla on koko kesän ja syksyn ajan tehty maanrakennustöitä. Peruskivenmuurauksesta käynnistyy kahden ensimmäisen talon, 1B- ja 1C –talojen, rakennustyöt.

Kokonaisuudessaan useista kerrostaloista muodostuva Hippos-kortteli rakentuu vaiheittain vuoteen 2026 mennessä.

– Peruskiven muuraus on merkityksellistä monessa suhteessa. Se konkretisoi hankkeen, ja nyt kun rakentaminen on alkanut, alkaa Hippos näkyä vahvasti katukuvassa. Peruskiven muuraus on myös perinteinen tapa jättää jälki tuleville sukupolville, sanoo TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski tiedotteessa.

Lokakuun aikana rakennetaan 1B- ja 1C -talojen perustuksia. Tuolloin talot saavat esimerkiksi kellarin seinät, väestönsuojan, vesieristyksiä ja rakenteet. Pohjatyöt jatkuvat tontilla pitkään, sillä suuren opiskelijakorttelin talot nousevat vaiheittain.

– Paljon on matkan varrella jouduttu arvioimaan asioita uusiksi, analysoimaan ja pohtimaan järkeviä etenemisen tapoja. Hankkeelle asetetut päätavoitteet olemme kuitenkin pystyneet pitämään voimassa ja hanke etenee suunnitellusti, Koski sanoo.

Hippos-korttelin ensimmäiset talot rakennetaan liimapuu- eli CLT-tilaelementeistä, jotka toimitetaan täysin varusteltuina, valmiina moduuleina. Opiskelijakorttelissa näkyvät vahvasti tulevaisuuden asuinmuodot, ekologisuus ja puunkäyttö.

– Puu näkyy ja tuoksuu tulevissa kodeissa. Kortteliin tulee moninaista elämää ja opiskelija-asumisen muotoja yhteisöyksiköistä ja kaksioista perheasuntoihin asti. Asukkaiden yhteiset tilat, korttelin omat lähipalvelut ja sijainti ratikkalinjojen varrella tekevät Hippoksesta elävän opiskelijaelämän keskittymän, jota on hienoa rakentaa yhteisessä allianssissa Tampereelle, projektipäällikkö Marleena Jurvanen A-Insinööreistä sanoo tiedotteessa.

Tavoitteena on, että Hippos saa ensimmäiset asukkaansa parin vuoden kuluttua. Yhteensä asuntoja Hippokseen tulee yli 600.

– Tämä on Hartelalle monin tavoin merkittävä hanke. Tässä ajassa korostuu vastuullinen tekeminen ja uudenlainen kumppanuusajattelu, jota Hippos edustaa. Olemme saaneet tuoda osaamistamme mukaan jo ennen toteutusvaiheen käynnistymistä. Samalla saamme mahdollisuuden kehittää ja syventää muun muassa omaa puurakentamisen osaamistamme, sanoo Hartela Pirkanmaan toimitusjohtaja Hanna Marttila tiedotteessa.

TOAS Hippos toteutetaan allianssimallilla, jossa mukana ovat TOAS, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Granlund Tampere Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Hartela Pirkanmaa Oy.