Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Huumeiden käyttöhuoneita kokeiltava Tampereella – "Tilanne on erittäin huolestuttava"

Pirkanmaan vihreän aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Perttu Jussila jättää maanantaina hyvinvointialueen kokouksessa valtuustoaloitteen Pirkanmaan hyvinvointialueen lähtemisestä mukaan huumeiden käyttöhuonekokeiluun.

– Valvotut käyttöhuoneet tarjoaisivat mahdollisuuden hoitokontaktiin niille käyttäjille, jotka eivät muutoin ole palveluiden piirissä. Käyttöhuoneiden keskeisenä tavoitteena onkin huumeiden käytöstä koituvien haittojen vähentäminen. Kansanvälisten kokemusten perusteella tässä on myös onnistuttu. Tutkimustieto ja käyttöhuoneista saadut kokemukset tukevat käyttöhuonekokeilun toteuttamista, Jussila kertoo tiedotteessa

Jussilan mukaan Käyttöhuoneilla voitaisiin myös vähentää myös huumeiden käytöstä syntyviä haittoja sivullisille, kuten yleisissä vessoissa, porttikongeissa ja puistoissa lojuvia neuloja.

– Etenkin Tampereen tilanne on erittäin huolestuttava huumekuolemien ollessa selkeässä kasvussa jo useampia vuosia. Meidän velvollisuutemme on tehdä voitavamme huumekuolemien estämiseksi, hän huomauttaa.

Jussila esittää, että Pirkanmaan hyvinvointialue yhtyy Helsingin kaupungin toiveeseen erillislaista huumeiden käyttöhuoneiden mahdollistamiseksi.

– Käytännössä tämä tarkoittaisi Tamperetta, koska huumehaitat kohdentuvat erityisesti kaupunkiseudulle.

Pirkanmaan hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola piti elokuussa Tamperelaisen haastattelussa käyttöhuoneita kokeilun arvoisina.