Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Paasikiventielle uusi liittymä tulevaa Hiedanrannan asuinaluetta palvelemaan – myös kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitti menossa uusiksi

Enqvistinkadun, Paasikiventien ja Hiedanrannan liikennejärjestelyjä ollaan muuttamassa asemakaavalla. Työn tavoitteista ja asemakaavaprosessista kertova valmisteluaineisto, muun muassa asemakaavaluonnos ja Paasikiventien tiesuunnitelman luonnos sekä tarkennettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä 20. lokakuuta saakka. Asiasta voi jättää mielipiteitä nähtävillä olon aikana kaupungin kirjaamoon.

Asiaan voi tutustua myös suunnittelupäivystyksessä, jossa asemakaavoittaja ja muita suunnittelijoita on tavattavissa keskiviikkona 12. lokakuuta monitoimitila Tuikkeessa Lielahtikeskuksen kolmannessa kerroksessa.

Kaava-alue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta länteen, uuden Hiedanrannan kaupunginosan kohdalla. Suunnittelualueeseen sisältyy Lielahdessa vilkasliikenteistä Paasikiventien tiealuetta ja Enqvistinkadun katualuetta. Lisäksi siihen sisältyy entistä teollisuusaluetta, rautatiealuetta teollisuusraidetta varten sekä Paasikiventien pohjoispuolista suojaviheraluetta ja eteläpuolista Possiojan viheraluetta. Suunnittelualueen laajuus on noin 5,3 hehtaaria.

Asemakaavan tavoitteena on Hiedanrannan ydinkeskustan kehittämisen mahdollistaminen ensimmäisen vaiheen liikennejärjestelymuutoksin.

Paasikiventien tiealueen omistaa Suomen valtio. Tien pohjoispuolisen alueen omistaa Hiedanrannan Kehitys Oy. Tien eteläpuolisen osan omistaa Tampereen kaupunki.

Nykyinen Enqvistinkadun ja Paasikiventien liittymä poistuu kaavan toteuttamisen myötä. Enqvistinkatua jatketaan kohti itää palvelemaan Hiedanrantaa. Uusi liittymä Paasikiventielle rakennetaan noin 80 metriä nykyisestä itään.

Toisin kuin nykyisin, uudesta liittymästä pääsee kääntymään Hiedanrantaan myös lännen suunnasta Paasikiventieltä. Väliaikainen kävely- ja pyöräilyväylä entistä rautatiesiltaa pitkin poistuu käytöstä, kun uusi liittymä rakennetaan ja rautatiesilta puretaan. Jalankulun ja pyöräilyn yhteys Paasikiventien ali Hiedanrannan puolelle kuitenkin säilyy ja samoin linja-autopysäkit Enqvistinkadun liittymän tuntumassa.

Pääosa kaavamuutoksen alueesta on tie- ja katualuetta sekä suojaviheraluetta. Uutta rakennusoikeutta tulee hieman pumppaamon alueelle. Asemakaava-alueelle muodostuu yksi yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialue.

Kaavatyössä on jo tehty runsaasti selvityksiä ja suunnitelmia liittyen erityisesti liikenteeseen ja ympäristöasioihin. Työ jatkuu palautteen käsittelyn ja mahdollisten täydennysten ja tarkennusten jälkeen siten, että asemakaavan muutosluonnos kehitetään asemakaavaehdotukseksi. Ehdotus tulee nähtäville palautetta varten ennen päätöksentekoa.