Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuokranantaja-barometri: Tampere porskuttaa ylivoimaisena ykkösenä – Uusi vuokralainen löytyy keskimäärin 11 päivässä

Tampere sai ylivoimaisesti positiivisimmat arviot tulevasta kehityksestä Suomen Vuokranantajien syksyn Vuokranantaja-barometrissa.

– Hoitokulujen ja korkojen nousu on yleisesti heikentänyt asuntosijoittamisen kannattavuutta ja näkymiä lyhyellä aikavälillä. Tampereella toimivat vuokranantajat kuitenkin uskovat vahvasti kaupungin positiivisen kehityksen jatkuvan. Paikalliset vuokranantajat arvioivat niin ikään, että vuokralainen löytyi päättyneenä kesänä jopa aiempaa helpommin, kertoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen tiedotteessa.

Myös tilastot tukevat vuokranantajien arviota. Kun ennen pandemiaa elokuussa 2019 uutta vuokralaista sai Tampereella etsiä tyhjään kerrostaloasuntoon keskimäärin 13 vuorokautta, löytyi elokuussa 2022 uusi vuokralainen Vuokraovi.com-sivustolta keskimäärin 11 päivässä.

Tampereella myös yksiöiden hintojen nousu on jatkunut, vaikka yksiökauppa on yleisesti alkanut yskimään ja hinnat ovat kääntyneet laskuun.

Kiinnostus uuden sijoitusasunnon ostoa kohtaan on laskenut viime kevään Vuokranantaja-barometrista. Rokkasen mukaan kehitystä selittää muun muassa asuntosijoittamisen kannattavuuden heikkeneminen ja riskien kasvu. Kyselyssä vastaajat nimesivät merkittävimmiksi riskeiksi hoitokulujen ja korkojen nousun.

Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometri toteutettiin kyselytutkimuksena. Kyselyyn vastasi 2 297 yksityistä vuokranantajaa. Kysely toteutettiin 1.9.–18.9.2022. Vuokranantaja-barometri on toistuva tutkimus, joka toteutetaan puolivuosittain syksyllä ja keväällä.