Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime kauden sarjajumbo Pyrintö hakee pudotuspelipaikkaa naisten Korisliigassa – "Olemme panostaneet tällä kaudella ulkomaalaispelaajien valitsemiseen"

Tampereen Pyrintö jäi viime kaudella naisten Korisliigassa viimeiseksi ja lähtee parantamaan sijoitusta tällä kaudella uuden päävalmentajan alaisuudessa. Penkin päässä vetovastuu on Petteri Moleniuksella, joka lähtee kauteen innolla.

– Lähden kauteen odottavalla, mutta luottavaisella fiiliksellä. Takana on hyvä ja ehjä harjoituskesä. Treeneissä on ollut pitkin kesää hyvä tekemisen meininki ja harjoituskauden treenipelit ovat tuoneet joukkueelle positiivisen fiiliksen, Molenius kertoo Basket.fi:n tiedotteessa.

Moleniuksen johdolla joukkue on panostanut fysiikkaharjoitteluun.

– Olen pyrkinyt tuomaan päivittäiseen tekemiseen lisää täsmällisyyttä ja vaatimustasoa. Olemme panostaneet kauteen valmistautumisessa ennen kaikkea fysiikkaharjoitteluun. Minusta olemme pystyneet nostamaan urheilun tasoa joukkueessa. On ollut tärkeää saada luotua toiminnan ympärille lisää kilpailullisuutta ja urheilullisuutta, Molenius sanoo.

Viime kauden vastuunkantajista Anni Jämsä ei ole joukkueen kokoonpanossa. Myös ulkomaalaisvahvistukset ovat vaihtuneet.

Ulkomaalaiskolmikon muodostavat tällä kaudella Reili Richardson, Tara Reed ja Simona Ruzkova. Harjoituspeleissä kolmikko on esiintynyt edukseen.

– Olemme panostaneet tällä kaudella ulkomaalaispelaajien valitsemiseen. Harjoituskausi on jo mielestäni tähän mennessä osoittanut, että valinnat ovat olleet hyviä. Meillä on kolme huipputyyppiä ulkomaalaisvahvistuksina, joista jokainen vahvistaa joukkuetta myös pelillisesti.

Pyrinnöllä on kauden alla joukkueessa seitsemän omaa kasvattia.

– Omat kasvatit ovat Pyrinnön Korisliiga-joukkueelle iso asia. Heille tätä toimintaa teemme. Toki haluamme myös ulkopuolelta pelaajia mukaan, jotta saamme harjoituksiin enemmän kilpailua. Ensi kaudella tullaan näkemään yritteliäs, työteliäs ja periksi antamaton Pyrintö, Molenius sanoo.

Pyrinnön päävalmentajan mukaan joukkue tavoittelee vähintään pudotuspelipaikkaa tulevalta kaudelta. Ennakkosuosikin paineet hän sysää muille.

Avausottelu Pyrintö-Kouvottaret 1.10. kello 17.