Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssarokotukset alkavat Tampereella lokakuussa – Samalla käynnillä yli 65-vuotiaille ja riskiryhmille koronan tehosterokotus

Influenssarokotuksia annetaan ajanvarauksella 10. lokakuuta alkaen Hatanpään rokotusyksikössä ja 24. lokakuuta alkaen Tampereen ja Oriveden terveysasemilla.

Hatanpään rokotusyksikössä (Hatanpäänkatu 24 C) ja terveysasemilla annettavaan influenssarokotukseen pitää varata aika. Aikoja on jo nyt varattavissa.

Tänä syksynä terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosterokotteen saa samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Molemmat rokotteet saadakseen tarvitsee siis varata vain yksi rokotusaika.

Jos yli 65-vuotias tai riskiryhmään kuuluva haluaa pelkästään koronan tehosterokotteen, sen voi saada 3. lokakuuta alkaen Hatanpään rokotusyksiköstä tai ajanvarauksella terveysasemilta.

Näihin ryhmiin kuuluva voi ottaa tehosterokotteen, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa sairastanut koronan.

Koronan tehosterokotteena käytetään ensisijaisesti uutta omikronvirukselta suojaavaa varianttirokotetta. Uuden varianttirokotteen voivat saada lisäksi ne 60–64-vuotiaat, joilla ei suositeltua neljää annosta vielä ole, kun rokotteet ja sairastamiset lasketaan yhteen. Myös ne 18–59-vuotiaat, joilla ei ole vielä hankittuna suositeltua kolmea annosta, kun rokotteet ja sairastamiset lasketaan yhteen, voivat saada tehosterokotteen.

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa influenssarokotukset alkavat marraskuussa. Rokotteen saa normaalin vastaanottokäynnin yhteydessä tai ajanvarauksella.