Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokia-areena taas ehdolla kansainväliseen palkintoon! – Ehdokaslistalla myös pahamaineinen Kuolemanstadion

Nokia-areena on jälleen ehdolla kansainvälisen stadionpalkinnon saajaksi.

Nokia-areena on ehdollla The Stadium Business Design & Development -palkinnon saajaksi Project of the Year -sarjassa.

Vuoden projektina palkitaan valmistunut rakennus- tai laajennushanke, joka on onnistunut täyttämään tavoitteensa.

Muut ehdokkaat ovat Alexander Stadium Englannista, Allianz Stadium Australiasta, Etihad Arena Arabiemiraateista, Footprint Center ja Geodis Park Yhdysvalloista sekä Lusail Stadium Qatarista.

Viime vuonna valmistuneella Lusail Stadiumilla pelataan tämän vuoden jalkapallon MM-kisojen loppuottelu. Kisat ja kisarakentaminen ovat saaneet maailmanlaajuista huomiota esimerkiksi siirtotyöläisten epäinhimillisistä työoloista ja jopa tuhansista kuolemantapauksista rakennustöissä, jolla Lusail Stadium on saanut julkisuudessa lisänimen Kuolemanstadion.

Muista ehdokkaista Alexander Stadium on Kansanyhteisön kisoja isännöinyt yleisurheilustadion Birminghamissa ja useiden lajien käytössä oleva Allianz Stadium sijaitsee Sydneyssä. 18000-paikan Etihad Arena on Abu Dhabissa sijaitseva sisähalli. Yhdysvaltalaisista remontoitu Footprint Center on muun muassa NBA-joukkue Phoenix Sunsin kotikenttä ja Geodis Park myös remontoitu jalkapallostadion Nashvillessa.

Palkinto jaetaan TheStadiumBusiness Design & Development Summit -tapahtumassa Manchesterin Old Traffordilla 29. marraskuuta.

Nokia-areena voitti aiemmin tänä vuonna kansainvälisen The Stadium Business -palkinnon sponsoroinnin, myynnin ja markkinoinnin kategoriassa.

Viime kuussa Nokia-areena palkittiin perinteisellä Pirkanmaan palkinnolla.