Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sauli, 87, viihtyy näyttelijäystäviensä kanssa – "Kukin kävelee voimiensa mukaan pitemmän tai lyhyemmän lenkin tai vaikkapa suoraan kahvilaan"

Näyttelijä Sauli Seppälä on ollut senioriteatteriväen Eino-klubin aktiivisena jäsenenä jo 15 vuotta.

Korona-aikana löysin itsestäni laumasielun – kaipasin kovasti yhteisiä tapaamisiamme. Kokoonnumme normaalisti joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina, kahvittelemme ja vaihdamme kuulumisia kavereiden kanssa. Usein mukana on myös joku esiintyjä tai luennoitsija.

Näin muistelee näyttelijä Sauli Seppälä, 87, teatteriväen Eino-klubin vaikutusta elämään korana-aikana.

– Teemme myös yhteisiä matkoja teattereihin, taidenäyttelyihin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin. Lähiaikoina tiedossa on käynti Kangasalan Lepokodissa, jossa Jalmari Finne eli Jussi Lehtonen kertoo tarinoita mielenkiintoisista asukkaista. Seuraava matka on Porin teatteriin, kertoo Sauli Seppälä.

Sauli Seppälä on syntynyt Pohjois- Pirkkalassa, joka on nykyisin Nokiaa. Hän oli jo nuorena mukana teatteripiirissä ja pääsi Suomen Teatterikouluun Helsinkiin vuonna 1956. Valmistuttaan hän sai paikan Kotkan kaupunginteatterista.

Kukin kävelee voimiensa mukaan pitemmän tai lyhyemmän lenkin tai vaikkapa suoraan kahvilaan.

– Kotka oli kansainvälinen kaupunki. Parin vuoden jälkeen sain vuoden virkavapaata, kun Valentin Vaala kutsui minut koekuvauksiin ja sain pääroolin juristina Mauri Sariolan kirjoittamassa elokuvassa Totuus on armoton. Myöhemmn sain muitakin elokuva- ja televisiorooleja, mutta päätyöni olen tehnyt Kotkan, Lahden, Hämeenlinnan ja Jyväskylän kaupunginteattereissa, muistelee Seppälä.

Jäätyään eläkkeelle vuonna 1999 Seppälä muutti Kirsti-vaimonsa kanssa Tampereelle, Satamakadulle.

– Kun Thalia-säätiö osti Villa Violasta osakkeita teatterilaisille, haimme ja pääsimme asumaan vuonna 2007. Viihdymme täällä oikein hyvin, läheltä löytyy aina seuraa.

– Joka torstai Eino-klubilaiset lähtevät yhdessä aamukävelylle talomme edestä. Kukin kävelee voimiensa mukaan pitemmän tai lyhyemmän lenkin tai vaikkapa suoraan kahvilaan. Tutussa porukassa on mukavaa ja rentouttavaa olla, kiittelevät Seppälät, jotka ovat aktiivisia kulttuurin harrastajia.

Tampere Filharmonian konsertteihin heillä on kausikortti ja teattereissa käydään usein. Viime aikoina heidät on hurmannut TT:n Anastasia, jota he kiittävät loistavaksi esitykseksi.

Tamperelaisten teatteri-ihmisten Eino-klubi on toiminut jo 15. vuotta.

– Tapasimme Seppo Mäen kanssa ja harmittelimme, ettei entisiä työkavereita näe juuri koskaan. Niinpä lähetimme kutsuja ja kun paikalle tuli heti 37 henkeä, päätimme perustaa yhdistyksen. Kun nimeä pohdittiin, Jorma Markkula totesi, että eikö se voisi olla Eino, Salmelaisen mukaan, kertoo teatterineuvos Esko Raipia.

Nykyään 140-jäsenisen Eino-klubin päähanke on digitaalinen Tampereen Teatterimuseo nettisivuilla tampereenteatterimuseo.fi.