Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Latela-Huttunen: Miksi nuoret eivät enää pyöri parkeilla? – "Päättäjät yrittävät tehokkaasti tappaa kaiken sellaisen"

Lauri Huttusta harmittaa miten vaikeaksi on tehty nuorten kokoontuminen autoilla parkkialueille.

Autontuunauksesta kertovan televisiosarja Latelan Lauri ”Late” Huttunen sanoo suoraan, että häntä ei kaupunkiin autolla saa tulemaan ainakaan vapaaehtoisesti.

Huttunen tarkoittaa kaupungilla Tamperetta ja ruuhka-alueita. Tv-sarjasta tutuille talleille Kalkussa ja Nokialla, jossa mies myös asuu, hän sentään menee.

– Kaupunginisät ovat onnistuneet siinä, että kaupungissa ajaminen on ihan perseestä. Liikun mieluummin sivummalla ja maaseudulla, Huttunen toteaa.

Huttunen on itsekin eräänlainen kaupunginisä, sillä hän nousi viime vuoden kuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana Nokian kaupunginvaltuustoon.

Mies ottaa esimerkin parkittamisesta, joka tarkoittaa nuorten kokoontumista johonkin paikkaan viettämään aikaa ja ajelemaan.

– Parkittamiskulttuuri oli ennen paljon massiivisempi ja syy löytyy ainakin siitä, että nykyään ei saa kokoontua juuri minnekään, koska joka paikassa on kieltotauluja, Lauri Huttunen sanoo.

– Päättäjät yrittävät tehokkaasti tappaa kaiken sellaisen, hän manaa.

Latelassa rakennetaan autoja, mutta ajamisohjelma se ei ole. Kun Latelan päähahmolta kysyy, millainen taitava autotuunaaja on ratin takana, on vastaus ”ihan mieletön kuski”.

– En ole koskaan ajanut kolaria, hän sanoo.

Nyt hitusen vajaa nelikymppinen Huttunen kertoo käyneensä nuorempana radallakin ajamassa. Se vaan oli lopulta niin kallista lystiä, että ilman sponsoria touhu oli pakko lopettaa.

– Ajaminen ei ollut silloinkaan pääasia vaan yhdessä tekemisen meininki, Lauri Huttunen muistuttaa.

Kymmenen vuotta televisiossa pyörineen Latelan syyskuun alkupuolella käynnistynyt kausi alkaa Lauri Huttusen henkilökohtaisella projektilla, joka on erikoisempi tilaustyö. Hän yhdistää Ford Transitin ja Chevroletin, josta lopputuloksena on Disneyn Autot-elokuvista tuttu Martti-auto.

Myöhemmin kaudella syntyy kaksi Alfa Romeoihin liittyvää jättiprojektia ja kaksi tiimiä sekä aiemmilta kausilta tuttu kisa-asetelma seniori- ja junioritallien välille.

Latelan sakki pääsee lopulta Italiaan, Alfa Romeoiden synnyinseuduille.

– Saamme yhä tehdä sitä mistä tykkäämme ja uskon, että tekemisen into ja intohimo välittyy katsojillekin, Late Huttunen iloitsee.

Latela oli mukana 23.–24. syyskuuta Mansen mörinöissä ja 25. syyskuuta Nokian Löytiksen pihalla on tapahtuma, johon Latela on kutsunut paikallisia autonrakentajia.

Latela TV5:llä keskiviikkoisin kello 19.55. Sarja on nähtävissä myös suoratoistopalvelussa Discovery+.

Edit 25.9. kello 12.47: Korjattu Mansen mörinät -tapahtuman päivämäärä.