Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kissoja, papukaijoja ja Mika Aaltola saman viikonlopun tarjontana Tampereen Messukeskuksessa

Tampereen Messut -konsernin kuluttajatapahtumien syksy ponnahtaa käyntiin Kokonaisturvallisuus- ja Lemmikki Tampere -messuilla kahden viikon kuluttua.

Arkiseen varautumiseen, kyberturvallisuuteen ja turvallisuustoimijoihin keskittyvä Kokonaisturvallisuus-messut nostaa pintaan ajankohtaisia asioita 7.–8. lokakuuta. Eläinrakkaita harrastajia ja eläinten ystäviä ilahduttava Lemmikki Tampere viihdyttää 8.–9. lokakuuta.

Kokonaisturvallisuus-messujen teema varautuminen on välittämistä kaivautuu syvälle kyberturvallisuuteen ja verkkorikollisuuteen. Perjantaina 7.10. messujen järjestäjätahon Turvallisuuskomitean Kokonaisturvallisuuden Foorumissa keskustellaan kansalaisten roolista kyberturvallisen yhteiskunnan rakentajina.

Foorumissa puheenvuoronsa saavat muuan muassa Disobey-yhteisön Benjamin Särkkä ja Woman 4 Cyber Finlandin perustaja Noora Hammer.

Lauantaina Kokonaisturvallisuus-messujen ajankohtaisina puhujina nähdään Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll ja digi- ja kyberturvallisuuden asiantuntija Kimmo Rousku keskustelevat ohjelmaosiossaan digimaailman ilmiöistä.

Messuilla on mukana laaja näytteilleasettajakaarti alan toimijoita ja yhdistyksiä kuten keskusrikospoliisi, Maanpuolustuskoulutus, Reserviläisliitto, Poliisiammattikorkeakoulu, Suomen Rauhanturvaajaliitto ja ulkoministeriö.

Kävijöitä viihdyttävät ilmavoimien soittokunta, vanhat paloautot, Ilmailumuseoyhdistyksen HAWK-elämyskeskus ja Marttaliiton pakopelihuone.

Lemmikki Tampere tuo monipuolisen lemmikkieläintarjonnan kävijöiden nähtäväksi ja paijattavaksi. Messutapahtuma keskittyy ohjelmassaan rotuesittelyihin, agilitykilpailuihin ja toko-näytöksiin.

Kävijät saavat tapahtumasta mukaansa vinkit esimerkiksi lemmikin trimmauksesta, karvakuonojen hampaiden hoidosta tai koiran kipukäyttäytymisen tunnistamisesta.

Lemmikkimaailman tähdistä valokeilaan nousevat kissat, koirat, fretit, siilit, akvaariokalat ja papukaijat. Koko perheen tapahtumassa ovat mukana myös jyrsijät, alpakat, matelijat ja kanit.

Pirkanmaan rotukissayhdistyksen kansainvälinen rotukissanäyttely nostaa jalustalle viikonlopun aikana noin 1000 uljasta yksilöä.

Vauhdin vimmalta ei vältytä, kun molempina messupäivinä kilpaillaan Suomen Kanihyppääjät ry:n kaniestekilpailuissa ja Ylöjärven Koirakerhon agilitykilpailuissa.