Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Taiteilijaelämää 24/7 – Aknestik-Takalo: "Täydellinen Las Vegas -tason runoelmailtama on tulossa"

Jukka Takalo tarjoaa täydellisen Las Vegas -tason runoelmailtaman.

Jukka Takalon Twiittijokisarja-kirja ilmestyi 9. syyskuuta. Tänä perjantaina haukiputaalainen kuplettimies esiintyy Tampereen Kalevassa.

– Täydellinen Las Vegas -tason runoelmailtama on tulossa, Takalo lupaa.

– Tärkeimmät laulut kuullaan elämän tärkeimmiltä hetkiltä. Koskaan ei tiedä, mitä ilta tuo tullessaan, kun vauhtiin päästään. Se on varmaa, että yleisö viihtyy.

Takalo on tuttu 1980-luvulla perustetusta Aknestik-yhtyeestä, joka sekin esiintyy jälleen harvakseltaan. Poko Rekordsille levyttänyt bändi viihdyttää Yo-talolla marraskuun alussa.

– Yhtye on parempi kuin koskaan aikoinaan. Nyt voidaan aivan rauhassa soittaa vain ne kaikki parhaat biisit. Jonkunlainen ääretön rentous ja läsnäolo leijuu yläpuolellamme ja osia siitä välittyy myös yleisölle, Takalo miettii.

On varmaa, että yleisö viihtyy.

Twiittijokisarja-opus syntyi Oulun voittoisan kulttuuripääkaupunkihakuprosessin aikana. Ajatus 26 twiitistä sai Takalon hitaasti pauloihinsa.

– Kalle Päätalon Iijokisarjassa on 26 osaa. Voisinko tiivistää koko elämän 26 twiittiin? Tämä aika vaatii tiivistämistä, eikä luonnonvaroja pidä kuluttaa.

Aknestikin uraan ja tuotantoon ja Takalon omaan tekemiseen perehtyneelle lukijalle Twiittijokisarja antaa sekä tuttuja tarinoita että uusia hetkiä maestron elämästä.

Teos on luonnollisesti tiivis, mutta kun jokainen sana on harkittu, syntyy laaja kokonaisuus.

– Ennakkoon helpoksi olettamani kirjoitustyö olikin varsin työläs prosessi, Takalo paljastaa.

– Yhden twiitin kirjoittamiseen meni vähintään päivä ja seuraavana piti vielä hioa ja tiivistää tekstiä ja säädellä ilman määrää rivien välissä.

– Ajattelin kirjoittavani tiivistettyä proosaa, mutta tekstiä on sitten verrattu jopa Pentti Saarikoskeen. Semmoinen tietenkin lämmittää, vaikka ihmisenä olen varmastikin korrektimpi tapaus.

Perjantaina Secret Sauceityyn saapuva tarinankertoja myöntää olevansa aktiivisessa tilassa 24/7.

– Kyllähän sitä taiteilijalla on aivot ja koko hermosto aina töissä, Takalo kuittaa.

Jukka Takalo Secret Sauceityssä pe 23.9.

Edit 22.9. kello 22.10: Muokattu otsikkoa.