Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sasky kouluttaa Pihlajalinnaan 80 sote-työntekijää Keniasta ja Filippiineiltä – Kieli- ja kulttuurikurssit jo lähtömaassa, osa-aikatöihin opintojen aikana

Pihlajalinna ja Aiko Academyn omistava koulutuskuntayhtymä Sasky ovat solmineet sopimuksen lähi- ja sairaanhoitajien, hoiva-avustajien sekä laitoshuoltajien kansainvälisestä rekrytointi- ja koulutuskokonaisuudesta.

Sote-alan osaajia on tarkoitus rekrytoida Filippiineiltä ja Keniasta. Tavoitteena on saada Pihlajalinnalle ensimmäisessä vaiheessa rekrytoitua kaikkiaan 60 lähihoitajaa ja 20 sairaanhoitajaa.

Aiko Academy tuottaisi sopimuksen sisältämän palvelukokonaisuuden yhteistyössä rekrytointipalveluyritys Edunation Oy:n kanssa.

Valinnat Suomeen tulevien osaajien kohdalla tehdään erityisesti korkean motivaation ja aiemman osaamisen perusteella.

Tulijat ovat suorittaneet kotimaassaan lähihoitajakoulutuksen tai sairaanhoitajakoulutuksen lisäksi lähtömaakoulutuksen, jossa he ovat käyneet Suomen kielen kurssit A2 -tasolle sekä tutustuneet Suomen kulttuuriin ja tapoihin.

Suomessa he syventävät osaamistaan teoreettisissa opinnoissa ja käytännön harjoitteluissa, joihin on vahvasti integroitu suomen kielen ja työtapojen opetus. Tavoitteena on, että osaajat ovat täysin valmiita työllistymään Suomessa opintojen aikana osa-aikaisesti ja valmistumisen jälkeen kokoaikaisesti.

Kansainvälisten rekrytointien edistäminen nähdään Pihlajalinnassa yhtenä keinona laadun turvaamiseksi erityisesti ikäihmisten palveluissa.

– Pihlajalinnalla on vahva tausta julkisen puolen vastuullisena kumppanina. Sote-alan työntekijäpula on meidän kaikkien yhteinen haaste, johon kaikkien alan toimijoiden tulee etsiä ratkaisuja aktiivisesti, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Tavoitteena on, että osaajat ovat valmiita työllistymään opintojen aikana osa-aikaisesti ja valmistumisen jälkeen kokoaikaisesti Suomessa. Tämän tavoitteen onnistumiseksi on tärkeää tehdä kokonaisuus pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Näin pystymme osaltamme tarjoamaan ratkaisuja hoitohenkilökunnan saatavuuden haasteeseen ja lisäämää kansainvälisiä rekrytointeja Pihlajalinnan tarpeisiin, kertoo Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti tiedotteessa.

Yksi jo aiemmin sovituista yhteistyöhankkeista keskittyy Filippiineiltä marraskuussa Suomeen saapuvaan 20 hengen ryhmään. Tulevat työntekijät ovat suorittaneet Aikon järjestämän kuuden kuukauden mittaisen kielikoulutuksen etäyhteydellä.

Työntekijät suorittavat ensin hoiva-avustajanäytöt ja jatkavat sitten lähihoitajan oppisopimuskoulutuksessa Pihlajalinnan kuntayhtiöissä Kolmostien Terveydessä ja Mäntänvuoren Terveydessä Pirkanmaalla sekä Kuusiolinna Terveydessä Pohjanmaalla.

Työntekijöiden kotoutuminen Suomeen on yksi Pihlajalinnan kansainvälisen rekrytoinnin kärkiteemoista. Kotoutumista tuetaan monipuolisesti ja pitkäjänteisesti.

– Sen lisäksi, että teemme kaikkemme, jotta meille saapuvilla työntekijöillä on hyvä olla ja että he viihtyvät työssään, otamme huomioon myös heidät vastaanottavat työyhteisöt. Tämä tarkoittaa esimerkiksi esihenkilöiden valmennusta ja sparrausta. Filippiineiltä saapuvat työntekijät sijoitetaan kuntayhtiöiden toimipisteisiin niin, että he saavat kotoutumisessa tukea myös toinen toisistaan, Pihlajalinnan julkisten palveluiden henkilöstöjohtaja Tuija Mäki sanoo tiedotteessa.