Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ideaparkissa halutaan tuplata päivittäistavarakaupan neliöt: voi tarkoittaa toista ruokakauppaa – "Kaikki on mahdollista ja vaihtoehtoja on paljon"

Lempäälän Ideaparkissa on meneillään kehityshanke ruokakaupan kehittämiseksi.

Kaava mahdollistaa Ideaparkiin tällä hetkellä 6000 neliön hypermarketin ja yhteensä 4000 neliötä päivittäistavarakaupalle.

Pääosa päivittäistavarakaupan neliöistä on Prisma Ideaparkissa, vaikka mukaan lasketaan myös muiden liikkeiden elintarvikeneliöt ja esimerkiksi viihdekeskuksen irtokarkkimyynti.

– Ehdoton tavoite on se, että päivittäistavaratarjontaa saadaan vetovoimaisemmaksi, kertoo Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola.

Tämän lisäksi tavoitteena on se, että parin vuoden sisään ruokakaupalle sallittu ala saataisiin tuplattua 8000 neliöön ja hypermarketala kasvaisi yhteensä 15000 neliöön.

Neliöiden lisäämisen mahdollistaisi asumisen lisääntyminen lähistöllä. Esimerkiksi asuntomessuille valmistuva Saikan alue on kävelymatkan päässä. Myös 25-kerroksisen hotellitorniin neliöistä noin puolet haluttaisiin asunnoiksi.

– Nämä kaikki veisivät asiaa eteenpäin.

Vainiola pitää mahdollisena, että Ideaparkiin tulisi jatkossa Pirkanmaan Osuuskaupan lisäksi toinenkin päivittäistavarakaupan toimija.

– Kaikki on mahdollista ja vaihtoehtoja on paljon. Nykyisellä neliömäärällä kehittäminen on vaikeaa.