Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen uusi päällikkö valittu

Poliisihallitus on nimittänyt oikeustieteen maisteri Mikko Masalinin Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäälliköksi. Masalin aloittaa virassaan 1. lokakuuta. Virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi syyskuun 2027 loppuun asti. Poliisipäällikön virkaa haki kuusi henkilöä.

Masalin on toiminut Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkönä 16.12.2019 alkaen. Tätä ennen hän on muun muassa toiminut Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä 2014–2019.

Poliisipäällikkö johtaa poliisilaitosta. Hän vastaa poliisilaitoksen toiminnasta sekä toiminnan vaikuttavuudesta, tuloksellisuudesta ja kehittämisestä. Poliisipäällikön tehtävänä on poliisilaitoksen johtaminen poliisihallinnon vahvistettujen tavoitteiden mukaisesti, taloudellisten voimavarojen hallinta ja henkilöstöjohtaminen. Hän vahvistaa poliisilaitoksen toimintalinjat ja toiminnan painopisteet sekä vastaa poliisilaitoksen valmiudesta ja varautumisesta.

Hän huolehtii myös poliisilaitoksen sidosryhmätyöstä ja yhteistyöstä sekä vaikuttavasta viestinnästä.