Nyssen läntinen linjasto 2024 -suunnitelma tuli ulos – Siitä saa nyt antaa palautetta

Tampereen seudun joukkoliikenteen läntisen alueen linjastouudistuksen toinen luonnos on julkaistu. Uudesta luonnoksesta voi antaa palautetta Nysselle syksyn ajan. Länsi-Tampereen ja Ylöjärven kattavassa linjastoluonnoksessa on otettu huomioon ensimmäiseen luonnokseen saadut sadat palautteet.

Linjastouudistuksen tavoitteena on yhdistää Nyssen läntisen alueen bussi- ja ratikkaliikenne yhtenäiseksi kokonaisuudeksi sekä päivittää alueen palvelu suunnitellun palvelutason mukaiseksi. Kaikki muutokset eivät liity uudella reitillä aloittavaan ratikkaan, vaan osa muutoksista kehittää alueellista bussipalvelua.

Ensimmäinen linjastoluonnos julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai lähes 800 palautetta. Toinen linjastoluonnos on suunniteltu näitä palautteita hyödyntäen.

Molempien luonnosten pohjana ovat myös Nyssen keväällä 2022 toteuttama liikkumiskysely, alueelliset matkustajamäärät, joukkoliikenteen palvelutasomäärittely vuodelle 2022–2025 sekä joukkoliikennelautakunnassa linjatut suunnitteluperiaatteet.

Palautteiden pohjalta tehdään ensimmäinen varsinainen linjastosuunnitelma, joka julkaistaan loppuvuodesta 2022. Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma toteutetaan alkavan ratikkaliikenteen rinnalla portaittain.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut