Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raipe palaa Ilvekseen – "Päätös oli todella helppo"

Ilveksen Liiga-joukkueen valmennusryhmä täydentyy Raimo Helmisellä. Apuvalmentajana toimivan Helmisen sopimus kattaa kauden 2022–2023.

58-vuotias Ilves-ikoni toimi viime kaudella marraskuusta lähtien päävalmentajana italialaisseura HC Pustertalissa, jonka hän nosti monikansallisen ICEHL-liigan runkosarjassa sarjataulukon viimeiseltä sijalta viidenneksi.

Kevääseen 2008 pelaajauransa lopettanut Helminen toimi valmennusuransa alussa Ilveksen Liiga-joukkueen apuvalmentajana kausina 2009–2012 ja päävalmentajana seuraavan kauden alkupuoliskon. Ilveksen jälkeen Helmisen seuravalmennusura jatkui KHL:ssä Barys Astanassa, Dinamo Riiassa ja Jokereissa, joissa hän toimi apuvalmentajana yhteensä viidellä kaudella.

Liiga-joukkueen päävalmentajana Helminen nähtiin viimeksi toissa kaudella, jolloin hän luotsasi TPS:n SM-hopealle. Maajoukkuetasolla Helminen on toiminut Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana kausina 2009–2011 ja 2014–2015 sekä päävalmentajana kausina 2011–2012 ja 2019–2020. Kazakstanissa valmentaessaan hän toimi Barys Astanan ohella myös maan miesten A-maajoukkueen apuvalmentajana. Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään Helminen kuului kaudella 2019–2020.

– Kun tilaisuus Raimo Helmisen kiinnittämiseksi avautui, näimme sen erinomaisena mahdollisuutena keskittyä valmennuksen osalta vieläkin yksityiskohtaisempaan valmentamiseen pelin eri osa-alueilla niin joukkue- kuin yksilötasollakin. Sen jälkeen, kun olimme keskustelleet asiasta päävalmentajamme Jouko Myrrän kanssa, oli päätös Raipen lisäämisestä valmennusryhmäämme todella helppo, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

– Raipe tuo valmennusryhmämme ja joukkueemme hyödynnettäväksi paljon kokemusta ja monipuolista osaamista. Hän tarjoaa vahvan panoksen erikoistilannepelaamisemme kehittämiseen, minkä arvo korostuu entisestään kevään ratkaisupeleissä.

Tänään maanantaina joukkueen jääharjoituksiin mukaan liittyvä Raimo Helminen on innoissaan paluustaan Ilveksen riveihin. Entinen Ilves-hyökkääjä on seurannut seuran viime vuosien kehitystä hyvillä mielin.

– Kysyttäessä mukaan sytyin ajatukselle, ja päävalmentaja Jouko Myrrän kanssa keskusteltuani näkemykseni vahvistui. Liityn innoissani valmennusryhmään ja tuon siihen mukaan oman panokseni, sanoo Helminen tiedotteessa.